Μαχητικό αεροσκάφος κατασκευάζει το Ιράν

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 04 Νοε 2018 16:57

ΤΕΧΕΡΑΝΗ

Το Ιράν άρχισε την παραγωγή του μαχητικού αεροσκάφους Kowsar, εγχώριας σχεδίασης, για να το εντάξει στον αεροπορικό του στόλο, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ενώ επιτείνεται η ένταση με τις ΗΠΑ μετά την επαναφορά των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.

"Σύντομα ο απαιτούμενος αριθμός αυτού του μοντέλου αεροσκάφους θα παραχθεί και θα τεθεί στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας", δήλωσε χθες ο υπ.  Άμυνας Αμίρ Χαταμί στην τελετή εγκαινίων της παραγωγής του αεροσκάφους, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν, ότι θα επιτρέψουν προσωρινά σε οκτώ εισαγωγείς να συνεχίσουν να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο όταν οι κυρώσουν τους θα τεθούν εκ νέου σε εφαρμογή τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου σε βάρος της Τεχεράνης, σε μια προσπάθεια να αναγκαστεί το Ιράν να περιορίσει τις πυρηνικές, πυραυλικές και περιφερειακές του δραστηριότητες. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που αποφάσισε οι ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα του 2015, επιδιώκει να παραλύσει την εξαρτώμενη από το πετρέλαιο οικονομία του Ιράν και να αναγκάσει την Τεχεράνη να εγκαταλείψει όχι μόνο τις πυρηνικές της φιλοδοξίες και το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων αλλά και την υποστήριξή της προς τη Συρία, την Υεμένη, και άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass