Eχασε την ψυχραιμία του ο Τραμπ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 15:00

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Οι Ρεπουμπλικανοί «αψήφησαν την ιστορία» στις ενδιάμεσες εκλογές, είπε χθες βράδυ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις εκλογές, σε μια προσπάθειά του να τονίσει την ενίσχυση του κόμματός του στη Γερουσία και να υποβαθμίσει τις απώλειες στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ
Μιλώντας απ’ τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, κάνοντας λόγο για μεγάλη νίκη και μίλησε για συνεργασία με τους Δημοκρατικούς στο όνομα του λαού.


Όπως είπε Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τις κομματικές διαφορές και να συνεργαστούν για τον αμερικανικό λαό. Συγκεκριμένα, ο Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς στους τομείς όπως τις υποδομές, τις τιμές των φαρμάκων, στο εμπόριο και την οικονομία. Ωστόσο, προειδοποίησε για χάσιμο χρόνου τους Δημοκρατικούς που ήδη έχουν δηλώσει ότι θα ανοίξουν νέες έρευνες εναντίον του ίδιου και της κυβέρνησής του. Ο Τραμπ είπε ακόμη ότι η Νάνσι Πελόζι των Δημοκρατικών «αξίζει» να είναι η επόμενη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ανακοίνωσε ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς συμφώνησε να είναι ξανά υποψήφιος μαζί του στις προεδρικές εκλογές του 2020.
Αναφορικά δε με την ήττα στη Βουλή των Αντιπροσώπων έσπευσε να ρίξει το φταίξιμο σε Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους που προφανώς, κατά τον ίδιο, δεν τον υποστήριξαν αρκετά και έχασαν θέσεις στο Κογκρέσο.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ
Απ’ τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου δεν έλειψαν και οι λογομαχίες με δημοσιογράφους, με τον Τραμπ να λέει σε αρκετούς να καθίσουν κάτω, ενώ επιτέθηκε σε δημοσιογράφο του CNN που τον αποκάλεσε «αγενή» και «απαίσιο», λέγοντας μάλιστα ότι το CNN θα έπρεπε να ντρέπεται γι’ αυτόν.
Εξάλλου δεν μπορούσε να κρύψει τη δυσφορία του όταν κάποιοι τον πίεσαν για τα «καραβάνια» μεταναστών και την αναφορά του ως «εισβολή», αλλά και για το ρατσιστικό σποτ που επέλεξε με πρωταγωνιστή ένα καταδικασμένο μετανάστη απ’ το Μεξικό προκειμένου να συνδέσει μετανάστες και Δημοκρατικούς με την εγκληματικότητα στη χώρα.
Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό σχήμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι είναι ευχαριστημένος με την «πλειοψηφία» του υπουργικού συμβουλίου, αν και άφησε να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν αλλαγές. Όπως είπε «βλέπει διαφορετικούς ανθρώπους για διαφορετικές θέσεις».
Είπε ακόμη ότι θα σκεφτεί να αυξήσει κάποιους φόρους προκειμένου να καλύψει τις μειώσεις για τη μεσαία τάξη. Επίσης διαμήνυσε ότι θα συνεχίσει να πιέζει για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, τονίζοντας ότι «χρειαζόμαστε το τείχος». Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν αποκλείει μια «παράλυση» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με αφορμή τη χρηματοδότηση αυτού του τείχους. Και προειδοποίησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα επιρρίψει την ευθύνη στους Δημοκρατικούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass