Η Αίγυπτος απαγορεύει τη μπούρκα

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 18:30

ΚΑΪΡΟ

Την απαγόρευση δια νόμου της χρήσης της μπούρκας σε δημόσιους χώρους εξετάζει η Αίγυπτος σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Δεκάδες επιθέσεις ισλαμιστών εξτρεμιστών -όπως εκείνη της περασμένης εβδομάδες από τζιχαντιστές που εκτέλεσαν έξι Κόπτες Χριστιανούς- έχουν συγκλονίσει τα τελευταία χρόνια την βορειοαφρικανική χώρα, όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.

Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η βουλευτής Γκάντα Ατζάμ και το οποίο εξετάζει η Βουλή της χώρας, προβλέπει την επιβολή προστίμου 1.000 Αιγυπτιακών λιρών (κάπου 50 ευρώ) στις γυναίκες που θα αψηφούν την απαγόρευση και θα φορούν μπούρκα σε δημόσιους χώρους μεταξύ των οποίων νοσοκομεία, κλινικές, σχολεία, θέατρα, κινηματογράφοι και μουσεία.

Όπως είπε η βουλευτής, σκοπός του νομοσχεδίου είναι «να υποστηρίξει τις προσπάθειες του κράτους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Πολιτικοί αναλυτές, όπως ο Αχμάντ Σαρμπίνι, εκτιμούν ότι η μπούρκα «δημιουργεί ένα κενό ασφαλείας καθώς πολλοί τρομοκράτες -άνδρες και γυναίκες- τη χρησιμοποιούν για να κρύβουν την ταυτότητά τους και να παρεισφρύουν σε δημόσιους χώρους».

Η απαγόρευση «δεν θα συνιστά περιορισμό των ελευθεριών, ούτε θα αντιστρατεύεται τη θρησκεία καθώς ο ισλαμικός νόμος δεν υποχρεώνει τις γυναίκες να φορούν τη μπούρκα», είπε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass