Πύρινη κόλαση ο «παράδεισος»

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΝΕΚΡΟΙ - ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΛΙΜΠΟΥ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 23:54

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει από προχθές Πέμπτη τη βόρεια Καλιφόρνια, καθώς, όπως όλα δείχνουν, παγιδεύτηκαν στις φλόγες ενώ βρίσκονταν στα οχήματά τους, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τη φωτιά.
Τα πέντε θύματα εντοπίστηκαν στην πόλη Πάρανταϊς, οι 26.000 κάτοικοι της οποίας είχαν λάβει όλοι τους εντολή να φύγουν.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε και μεταδόθηκε απευθείας στο Facebook, τη στιγμή που τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα μαίνονται στην Καλιφόρνια, με τις φλόγες να εξαπλώνονται ραγδαία, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση 75.000 κατοικιών, κοντά στην πόλη Θάουζαντ Όουκς, που παραμένει σε κατάσταση σοκ μετά την ένοπλη επίθεση σε κλαμπ με 12 νεκρούς αυτήν την εβδομάδα. Η εντολή για την εθελούσια απομάκρυνση των κατοίκων από 75.000 σπίτια εκδόθηκε υπό την απειλή της φωτιάς Γούλσεϊ, που έχει εξαπλωθεί σε περιοχές του Θάουζαντ Όουκς στην κομητεία Βεντούρα, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες. Η φωτιά έχει διασχίσει κάθετα σε αρκετά σημεία τον αυτοκινητόδρομο 101, μεταξύ αυτών στις περιοχές Καλαμπάσας και Αγκούρα Χιλς και κινείται νοτιότερα προς τις ακτές του Μαλιμπού, γνωστοποίησε σε ένα tweet η αρχή Έρευνας και Διάσωσης του Μαλιμπού. Την ίδια ώρα, στην κομητεία Βεντούρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά Χιλ, η οποία έχει ήδη κατακάψει 40.470 στρέμματα γης. Στη βόρεια Καλιφόρνια, η πυρκαγιά Καμπ εξαπλώνεται ραγδαία στα περίχωρα της πόλης Τσίκο, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μετά το καταστροφικό πέρασμά της από την πόλη Πάρανταϊς, ανέφεραν αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνια.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΤΑΡ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ ΜΑΛΙΜΠΟΥ
Η Κιμ Καρντάσιαν, η Αλίσα Μιλάνο και η Μελίσα Έθεριτζ ήταν μεταξύ των χιλιάδων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Μαλιμπού, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Γκιγιέρμο δελ Τόρο ανέφερε στο Twitter ότι έφυγε αφήνοντας πίσω του τη μεγάλη συλλογή του από αντικείμενα φαντασίας και τρόμου, ενώ η τραγουδίστρια Έθεριτζ εγκαταστάθηκε σε ένα ξενοδοχείο. Οι αρχές έχουν εκδώσει εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης για το Μαλιμπού, όπου κατοικούν 12.000 άνθρωποι καθώς η πυρκαγιά Γούλσεϊ κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass