ΙΟΡΔΑΝΙΑ:

Στους 11 οι νεκροί από πλημμύρες

Απομάκρυναν 3.762 τουρίστες από τον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας

Δημοσίευση: 11 Νοε 2018 18:40

ΑΜΜΑΝ

Σε 11 ανήλθαν οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Ιορδανία, δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο 21 ανθρώπων, κυρίως μικρών παιδιών, από τις πλημμύρες, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας.

"Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες ανήλθε σε 11, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ένα μέλος σωστικού συνεργείου", δήλωσε ο Ιγιάντ Άμρου, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής στην ιορδανική τηλεόραση.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται 5 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην Μαντάμπα, νοτιοδυτικά του Αμάν, 3 στην Ντάμπαα, νότια της πρωτεύουσας και ένα μικρό κορίτσι στην Μάαν, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι απομάκρυναν 3.762 τουρίστες, διαφόρων εθνικοτήτων, από τον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας και κάλεσαν τους πολίτες που κατοικούν κοντά σε ρέματα, σε γέφυρες και σε σήραγγες να φύγουν από τα σπίτια τους και να αναζητήσουν αλλού ασφαλές καταφύγιο γιατί αναμένονταν και νέες καταρρακτώδεις βροχές.

"Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν τώρα δύο νεαρά κορίτσια που φέρονται ως αγνοούμενα στην Μαντάμπα", ανακοίνωσε παράλληλα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Ελικόπτερα και τεθωρακισμένα έχουν αναπτυχθεί στις πληγείσες περιοχές για να βοηθήσουν τους πολίτες που έχουν αποκλειστεί από τα νερά και να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ το υπουργείο Παιδείας έδωσε εντολή να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της χώρας χθες .

Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, τα νερά έφτασαν σε ύψος τα τρία με τέσσερα μέτρα σε ορισμένες ζώνες στην περιοχή της Πέτρας και στην έρημο του Ουάντι Μούσα.

Στις 26 Οκτωβρίου 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τις καταρρακτώδεις βροχές στη δυτική Ιορδανία. Τα περισσότερα θύματα ήταν παιδιά ηλικίας 11 ως 14 ετών που συμμετείχαν σε μια σχολική εκδρομή στη Νεκρά Θάλασσα.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass