Βρήκαν ναρκοπέδιο στην Αγ. Πετρούπολη

ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2018 17:48

ΜΟΣΧΑ
Ενα ξεχασμένο ναρκοπέδιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανακαλύφθηκε δίπλα στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στον πυρηνικό σταθμό του Σόσνοβι Μπορ, κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Κάτοικος της περιοχής εντόπισε το ναρκοπέδιο και ειδοποίησε το «Fort Krasnaia Gorka», έναν στρατιωτικό και ιστορικό σύλλογο που ασχολείται κυρίως με έρευνες για μάχες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στην περιοχή του Λένινγκραντ.

Οι αντιαρματικές νάρκες εντοπίστηκαν μόλις 10 μ. από τον αυτοκινητόδρομο Α121, σε απόσταση 20 χλμ. από τον πυρηνικό σταθμό. Πρόκειται για ναρκοπέδιο που είχε δημιουργηθεί τον Αύγουστο 1941 από το σοβιετικό Πολεμικό Ναυτικό, όταν η προέλαση των γερμανικών στρατευμάτων απειλούσε την πόλη του Λένινγκραντ (τη σημερινή Αγία Πετρούπολη). Είχαν μετατρέψει οβίδες των 46 κιλών σε αντιαρματικές νάρκες και τις τοποθέτησαν σταυροειδώς ανά πέντε σε μήκος 120 μέτρων του δρόμου. «Είναι πολύ επικίνδυνο. Αν μία απ’ αυτές τις παλιές νάρκες εκραγεί, οι άλλες θα εκραγούν αμέσως», δήλωσε ο Αντρέι Σίζοφ, επικεφαλής του «Fort Krasnaia Gorgka».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass