ΗΠΑ

Η πρώτη βουλευτής που δηλώνει bisexual

Δημοσίευση: 19 Νοε 2018 18:30

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Η Κίρστεν Σίνεμα μετράει πολλές πρωτιές. Ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα ως ακτιβίστρια του κόμματος των Πρασίνων προτού ενταχθεί στο Δημοκρατικό Κόμμα το 2004. Στις εκλογές του 2012 εξελέγη στην Βουλή των Αντιπροσώπων και έγινε το πρώτο μέλος του Κογκρέσου στην ιστορία των ΗΠΑ που δηλώνει ανοιχτά ότι είναι αμφιφυλόφιλη.

Στις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές, η 42χρονη Σίνεμα επικράτησε οριακά της ρεπουμπλικανής αντιπάλου της Μάρθα ΜακΣκάλι χαρίζοντας στους Δημοκρατικούς νίκη στην Αριζόνα και διαδέχτηκε τον γερουσιαστή Τζεφ Φλέικ.

Η νίκη της την έκανε την πρώτη δηλωμένη bisexual που κερδίζει έδρα στην Γερουσία των ΗΠΑ αλλά και την πρώτη Δημοκρατική που εκλέγεται στη Γερουσία από την Αριζόνα μετά το 1988.

Κατά τον Άντι Μπαρ, έναν πολιτικό σύμβουλο ο οποίος έχει εκπροσωπήσει πολλούς Δημοκρατικούς της Αριζόνα, η Σίνεμα κέρδισε την εκλογική μάχη γιατί ακολούθησε μια υπερβολικά πειθαρχημένη εκστρατεία, η οποία επικεντρώθηκε στις γυναίκες με πτυχίο που κατοικούν στα προάστια.

Η Κίρστεν υποστηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση, είναι αντίθετη στην οπλοκατοχή, ορκισμένη εχθρός του Τραμπ και ανήκει στην μετριοπαθή πτέρυγα των Δημοκρατικών.

H εταιρεία ερευνών National Journal το 2013 την χαρακτήριζε μάλιστα κατά 57% φιλελεύθερη και κατά 43% συντηρητική.

Κάτοχος Διδακτορικού, από το 1995 ως το 2002 εργάστηκε ως κοινωνική λειτουργός και το 2000 εργάστηκε για την προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου προέδρου των Πρασίνων Ραλφ Νέιντερ.

Το 2005 ξεκίνησε καριέρα ως ποινικολόγος, ενώ έχει διδάξει σε νομικές σχολές αμερικανικών πανεπιστημίων.

Το 2002, η εφημερίδα Arizona Republic δημοσίευσε μια επιστολή της με την οποία ασκούσε κριτική στον καπιταλισμό. «Μέχρι ο μέσος Αμερικανός να καταλάβει ότι ο καπιταλισμός καταστρέφει την ζωή του αυξάνοντας παράλληλα τις περιουσίες των πλουσίων, το Πανίσχυρο Δολάριο θα συνεχίσει να μας εξουσιάζει», έγραφε η Σίνεμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass