Πανηγυρικό σόου για τον αγωγό TurkStream

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΜΑΖΙ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2018 15:29

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της φάσης – κλειδί στην οποία εισέρχεται η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, TurkStream.
Ο Tούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπου γιόρτασαν την ολοκλήρωση της πολύ σημαντικής φάσης στην κατασκευή του σημαντικού αγωγού αερίου που συνδέει τις δύο χώρες τους μέσω της Μαύρης Θάλασσας και φανερώνει την προσέγγιση ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Μόσχα.


Στη διάρκεια τελετής, που έγινε με μεγάλη επισημότητα στην Κωνσταντινούπολη, οι δύο ηγέτες παρακολούθησαν μέσω βιντεοσύνδεσης την τοποθέτηση του τελευταίου σωλήνα στο μήκους 930 χιλιομέτρων υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού αυτού ο οποίος ονομάζεται «TurkStream».
«Ο TurkStream θα είναι πολύ ευεργετικός για τη χώρα μας και το έθνος μας, αλλά και για τους γείτονές μας και την περιοχή», τόνισε ο Ερντογάν. «Εισερχόμαστε στην τελευταία φάση αυτού του ιστορικού προγράμματος».
Ο αγωγός αερίου, ο οποίος αποτελείται από δύο παράλληλες γραμμές, πρόκειται να επιτρέπει τη μεταφορά κάθε χρόνο περίπου 31,1 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου που αντλείται στη Ρωσία. Πριν ανοίξουν οι βάνες, απομένει μόνο να κατασκευαστεί το χερσαίο τμήμα του που βρίσκεται στην Τουρκία, κάτι που προβλέπεται να γίνει στα τέλη του 2019.
Οι υποδομές αυτές, η κατασκευή των οποίων άρχισε το 2017, θα επιτρέψουν στη Ρωσία να εξάγει το αέριό της προς την Τουρκία, αλλά επίσης προς την Ευρώπη παρακάμπτοντας την Ουκρανία, όπου επικρατεί αστάθεια.
Ο TurkStream «θα μεταμορφώσει την Τουρκία σ’ έναν σημαντικό (ενεργειακό) κόμβο», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη προσθέτοντας πως ο αγωγός αερίου θα γίνει ένα από τα σύμβολα της «ενίσχυσης της σύμπραξης» ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Μόσχα.
Το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού, σε βάθος περίπου δύο χιλιομέτρων, συνδέει τη ρωσική πόλη Ανάπα με την τουρκική πόλη Κιγίκιοϊ (Μήδεια). Αυτό το τμήμα του αγωγού αερίου τοποθετήθηκε με τη βοήθεια του Pioneering Spirit, ενός από τα μεγαλύτερα πλοία κατασκευών στον κόσμο, μεγάλο όσο έξι ποδοσφαιρικά γήπεδα.
Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της προσέγγισης ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία έπειτα από τη σοβαρή διπλωματική κρίση που ξέσπασε το 2015 εξαιτίας της καταστροφής ενός ρωσικού αεροπλάνου από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πάνω από τα σύνορα με τη Συρία.
Οι δύο χώρες συνεργάζονται πλέον στενά στο θέμα της Συρίας, αλλά και στον τομέα της ενέργειας, με την κατασκευή από τη Ρωσία του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία, καθώς και στον τομέα των όπλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass