Παραμένει στην ηγεσία της Μ. Βρετανίας η Τερέζα Μέι

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2018 15:40

ΛΟΝΔΙΝΟ
Η Bρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι παραμένει στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και στην ηγεσία της χώρας κερδίζοντας την ψηφοφορία στην πρόταση μομφής που κατέθεσαν εναντίον της βουλευτές του κόμματός της, οι οποίοι ήταν εχθρικοί με την συμφωνία Brexit που έφερε στο κοινοβούλιο.
Η Μέι έλαβε τη στήριξη 200 βουλευτών της, 117 ψήφισαν εναντίον της, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αποκαλούμενης «Επιτροπής 1922», των Τόρις που διοργάνωσε την ψηφοφορία, ο Γκέιαμ Μπρέιντι. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός χρειαζόταν μια απλή πλειοψηφία επί του συνόλου των ψήφων προκειμένου να κερδίσει, δηλαδή 159 ψήφους. Η νίκη της σημαίνει ότι θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος και επί 12 μήνες δεν θα επιτρέπεται να αμφισβητηθεί η ηγεσία της.


Υπενθυμίζεται ότι πριν από την ανακοίνωση του αποτελέσματος, πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα άνω των 200 ψήφων θα θεωρηθεί επιτυχία για την Μέι, επειδή όταν είχε εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος είχε πάρει 199 ψήφους.
Η Τερέζα Μέι δεν έμεινε στη Βουλή για να αναμείνει το αποτέλεσμα  αλλά πήγε στην Ντάουνινγκ Στριτ, την πρωθυπουργική κατοικία.
Νωρίτερα, απευθυνόμενη στους βουλευτές των «Τορις», η Μέι είχε δηλώσει ότι δεν προτίθεται να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές στη Βρετανία, το 2022. Ηταν ένας ελιγμός, προκειμένου να εξασφαλίσει την στήριξη των βουλευτών της, σχολίασαν τα βρετανικά ΜΜΕ.
Η Μέι, σύμφωνα με τα όσα μετέδιδαν χθες βράδυ Βρετανοί δημοσιογράφοι, είπε στη σύσκεψη με τους βουλευτές ότι «στην καρδιά της θα ήθελε να δώσει τη μάχη για τις εκλογές, αλλά αναγνωρίζει ότι το κόμμα δεν θέλει να το κάνει». Πάντως, όταν την ρώτησαν πότε θα παραιτηθεί, αρνήθηκε να δώσει ημερομηνία. Διευκρίνισε όμως ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, κάλεσε τη Μέι να επαναφέρει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή τη συμφωνία για το Brexit.
Σύμφωνα με τον Guardian, ήταν μία συγκινητική συνεδρίαση και κάποιοι δάκρυσαν ακούγοντας τα όσα είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass