ΗΠΑ: Αύξηση ρεκόρ των θανάτων από όπλα

ΠΕΡΙΠΟΥ 40.000 ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΟ 2017ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 15:39

Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 20ετίας έχουν εκτιναχθεί οι θάνατοι από όπλα στις ΗΠΑ. Περίπου 40.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωής τους από όπλο το 2017, σύμφωνα με έρευνα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, εν μέρει εξαιτίας και της σταθερής αύξησης του ποσοστού αυτοκτονιών με αυτόν τον τρόπο.


Ειδικότερα, σε μία χώρα γνωστή για τη χαλαρότητά της όσον αφορά την οπλοκατοχή, 39.773 άνθρωποι σημαδεύτηκαν και σκοτώθηκαν από όπλο το 2017. Αναλογικά, ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε 12 θανάτους από πυροβολισμούς σε σύνολο 100.000 ανθρώπων.
Συνολικά, σημειώνονται παγκοσμίως περί τους 250.000 θανάσιμους πυροβολισμούς τον χρόνο. Μόλις σε έξι χώρες στον κόσμο καταγράφονται περισσότεροι από τους μισούς. Οι ΗΠΑ είναι μία από αυτές τις έξι. Οι υπόλοιπες είναι η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κολομβία, η Βενεζουέλα και η Γουατεμάλα. Η Jama διαπίστωσε ότι μόνο έξι χώρες στον κόσμο ευθύνονται για περισσότερους από τους μισούς από τους 250.000 θανάτους από πυροβόλα όπλα ετησίως σε όλο τον κόσμο. Οι ΗΠΑ είναι μεταξύ αυτών των έξι, μαζί με τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα και τη Γουατεμάλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass