Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΗΠΑ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΡΑΜΠ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2019 18:40

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τελικά τις ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο της διαμάχης που έχει ξεσπάσει σχετικά με την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, κάτι που είχε ήδη γίνει γνωστό από τις πρωινές ώρες.


Η διαμάχη του Αμερικανού προέδρου με το Κογκρέσο έχει οδηγήσει άλλωστε το αμερικάνικο ομοσπονδιακό κράτος σε παύση λειτουργίας για περισσότερο από έναν μήνα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προέβη σε αυτή την απόφαση ώστε να αντλήσει 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το τείχος, τα οποίο το Κογκρέσο αρνήθηκε να εγκρίνει.
Το μέτρο, το οποίο οι επικριτές ονομάζουν αντισυνταγματικό, αναμένεται να αντιμετωπίσει νομικές προκλήσεις. Πολλοί Ρεπουμπλικανοί το έχουν χαρακτηρίσει «κακή ιδέα».
Συγκεκριμένα, ο αμερικανός πρόεδρος είχε ζητήσει από το Κογκρέσο να συμπεριλάβει τους πόρους για την ανοικοδόμηση του τείχους στο νομοσχέδιο του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία την Πέμπτη.
Ωστόσο στο νομοσχέδιο αυτό δεν περιλαμβανόταν το ποσό που ζητούσε ο Τραμπ, γεγονός που συνιστά ήττα για τον πρόεδρο.
«Θα υπογράψουμε, σήμερα, την κατάσταση εθνικής ανάγκης και είναι ένα θαυμάσιο πράγμα» είπε ο Τραμπ μιλώντας στους δημοσιογράφους στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου.
Όπως ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, θα προβεί στο χτίσιμο του τείχους «όχι επειδή είναι μια προεκλογική υπόσχεση, που είναι», αλλά λόγω της εισροής ναρκωτικών που διασχίζουν τα σύνορα.Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης έχουν «ανακηρυχτεί πολλές φορές από τους προηγούμενους προέδρους», ανέφερε ο Τραμπ.
Ο Τραμπ προέβλεψε ότι η αντιπαράθεση περί έκτακτης εθνικής ανάγκης θα κριθεί τελικά στο Ανώτατο Δικαστήριο και δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα κερδίσει».
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον αυτού του μέτρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass