ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ:

Στην ταινία "Synonymes" του Ναντάβ Λαπίντ η Χρυσή Αρκτος

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2019 18:30

ΒΕΡΟΛΙΝΟ 

Η ταινία του Ναντάβ Λαπίντ «Synonymes», μια συμπαραγωγή Γαλλίας-Ισραήλ-Γερμανίας σχετικά με έναν Ισραηλινό που προσπαθεί να καταπνίξει την καταγωγή του αφού μετακομίσει στο Παρίσι, κέρδισε το βραβείο της Χρυσής Αρκτου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο σκηνοθέτης επισήμανε ότι η ταινία του θα μπορούσε να προκαλέσει «ένα σκάνδαλο στο Ισραήλ». Προσέθεσε, ωστόσο: «Ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να καταλάβουν πως η οργή, ο θυμός, η εχθρότητα, το μίσος και η περιφρόνησή έρχονται μονάχα μεταξύ αδελφών, όταν υπάρχει ένα συμπαγές δέσιμο κι έντονα συναισθήματα».

Το δράμα του Γάλλου σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν «By the Grace of God»,  που πραγματεύεται την ιστορία θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και τον αγώνα τους για απόδοση δικαιοσύνης, τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής- Αργυρή Άρκτος.

«Η ταινία προσπαθεί να σπάσει τη σιωπή που επικρατεί στους κόλπους πανίσχυρων θεσμών» στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από μέλη του κλήρου, επισήμανε ο σκηνοθέτης, μόλις παρέλαβε το βραβείο του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης» συμπλήρωσε ο δημιουργός, εμφανώς συγκινημένος.

Επιπλέον, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου απένειμε  τα βραβεία καλύτερης ερμηνείας για άνδρα και γυναίκα ηθοποιό στους πρωταγωνιστές της κινεζικής ταινίας «So Long, my son» του Γουανγκ Τσιαοσουάι.

Η Κινέζα Γιονγκ Μέι και ο Κινέζος Γουανγκ Σινγκτσούν ενσαρκώνουν ένα ζευγάρι, η ζωή του οποίου σημαδεύεται από την απώλεια ενός παιδιού. Η ταινία αφηγείται την τριαντάχρονη ιστορία μετά την Πολιτιστική Επανάσταση, από τη δεκαετία του 1980 στο 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass