Η Ε.Ε. κλείνει την πόρτα στην Τουρκία

Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ «ΠΑΓΩΣΕ» ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2019 18:36

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Τέλος στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας αποφάσισε να βάλει η ολομέλεια της Ευρωβουλής, καθώς με 370 υπέρ ψήφους, 109 κατά και 143 αποχές υιοθετήθηκε χθες βράδυ η έκθεση της εισηγήτριας Κάτι Πίρι για την Τουρκία.


Σε αυτήν, μεταξύ άλλων ζητούσε από την ΕΕ και τα κράτη μέλη της, να διακόψουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα.
Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, η εισηγήτρια Ολλανδή Ευρωβουλευτής μέλος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ευχαρίστησε το σώμα για το ότι έστειλε ένα σαφές μήνυμα στο Συμβούλιο για την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τους Τούρκους δημοκράτες.
Να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο και ότι η τελική απόφαση για το αν θα σταματήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες θα ληφθεί από τους αρχηγούς κυβερνήσεων των κρατών μελών στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ
Σχολιάζοντας την είδηση, ο εκπρόσωπος του κόμματος AKP, δήλωσε ότι η απόφαση για πάγωμα των διαπραγματεύσεων είναι «άχρηστη» και δείχνει την «ακροδεξιά ιδεολογική τάση» του Ευρωκοινοβουλίου.
Στην έκθεση Πίρι γίνεται λόγος για τον  αυξημένο έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας επί των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών και την πολιτική ανάμειξη στο έργο τους, τα αυθαίρετα  μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και την πρόσβαση στην ενημέρωση.
Η έκθεση καταδικάζει το κλείσιμο περισσότερων από 160 μέσων ενημέρωσης και τον μεγάλο αριθμό συλλήψεων δημοσιογράφων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass