Βόρεια Ιρλανδία: Δύο συλλήψεις για τον φόνο της δημοσιογράφου

Δημοσίευση: 21 Απρ 2019 15:04

ΔΟΥΒΛΙΝΟ

H αστυνομία στη Βόρεια Ιρλανδία συνέλαβε δύο νεαρούς σε σχέση με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος μιας 29χρονης δημοσιογράφου στη διάρκεια επεισοδίων στο Λόντοντερι το βράδυ της Πέμπτης.

«Η ομάδα του εγκληματολογικού της αστυνομίας συνέλαβε δύο άνδρες, ηλικίας 18 και 19 ετών, με την κατηγορία του νόμου περί τρομοκρατίας και της ανθρωποκτονίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία της Βορείου Ιρλανδίας.

Η Λύρα ΜακΚι, ανερχόμενο αστέρι της ερευνητικής δημοσιογραφίας, σκοτώθηκε, πιθανώς από σφαίρα που είχε ως στόχο αστυνομικούς τη νύχτα των επεισοδίων παραμονές του Πάσχα των Καθολικών, κατά το οποίο οι δημοκρατικοί γιορτάζουν την επέτειο της εξέγερσης στο Δουβλίνο το 1916, η οποία κατέληξε στην ανακήρυξη μιας Δημοκρατίας της Ιρλανδίας τη Δευτέρα του Πάσχα.

Οι συλλήψεις των δύο νεαρών έγιναν μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος και κινητών που καταγράφουν τις τελευταίες στιγμές της δημοσιογράφου. Ο κουκουλοφόρος δράστης διακρίνεται να βγαίνει από τον κρυψώνα του και να ανοίγει πυρ κατά αστυνομικών.

Οι Αρχές της Βορείου Ιρλανδίας χαρακτήρισαν «τρομοκρατική ενέργεια» το θάνατο της δημοσιογράφου στρέφοντας τις υποψίες τους στην οργάνωση «Νέος IRA».

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) Φιλίπ Λερούτ ζήτησε από τις ιρλανδικές αρχές να «διασφαλίσουν ότι θα διεξαχθεί πλήρης έρευνα» για τον θάνατο της δημοσιογράφου. «Ο θάνατος της Λίρα ΜακΚί είναι μια πραγματική απώλεια για την ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη και για τη νέα γενιά των δημοσιογράφων», πρόσθεσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass