Προηγείται ο εκλεκτός του Ζάεφ, στο 42% η αποχή

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:

Δημοσίευση: 22 Απρ 2019 15:23

ΣΚΟΠΙΑ

Ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού στις προεδρικές εκλογές, Στέβο Πεντάροφσκι προηγείται με μικρή διαφορά της υποψήφιας του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, σύμφωνα μα τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της χώρας.

Με καταμετρημένο το 30% των ψήφων, ο Στέβο Πεντάροφσκι συγκεντρώνει ποσοστό 42,3%, ενώ η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα αποσπά ποσοστό 40,7%.

Ο τρίτος υποψήφιος, Μπλέριμ Ρέκα, ο οποίος στηρίζεται από δύο αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης («Συμμαχία για τους Αλβανούς» και «BESA») συγκεντρώνει μόλις το 13%.

Χθες διεξήχθη στη Βόρεια Μακεδονία ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών, ενώ ο δεύτερος γύρος, στον οποίο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα συμμετάσχουν ο 56χρονος Στέβο Πεντάροφσκι και η 65χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα θα διεξαχθεί στις 5 Μαΐου.

Για να θεωρηθούν έγκυρες οι προεδρικές εκλογές, πρέπει το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο να ξεπεράσει το 40%, κάτι που δεν είναι απολύτως βέβαιο, λόγω της σχετικής αδιαφορίας του εκλογικού σώματος γι΄αυτές, αλλά και λόγω του ότι περίπου το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων της Βόρειας Μακεδονίας ζει και εργάζεται μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό και ελάχιστοι από αυτούς ψηφίσουν στις εκλογές, γενικότερα.

Στον χθεσινό πρώτο γύρο, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε περίπου στο 42%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass