Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2019 20:27

Ασφάλιση… τηλεθεατών

Η σειρά-φαινόμενο «Game of Thrones» φτάνει στο τέλος της και μια ασφαλιστική εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία είχε την τρομερή ιδέα να ασφαλίσει τους φαν της που κινδυνεύουν να πέσουν θύματα spoilers. Ουσιαστικά η εταιρεία θα πληρώνει όποιον μάθει – κατά λάθος– το τέλος της σειράς. Όποιος δηλαδή αποφασίσει να αγοράσει το πακέτο της εταιρείας θα λάβει έως και 100 δολάρια σε περίπτωση που κάποιος του αποκαλύψει το τέλος ή διαβάσει κάτι σχετικά με αυτό στο διαδίκτυο. Εάν το ασφαλιστικό πακέτο αποδειχθεί επιτυχημένο, η «Endsleigh Insurance Services» θα ξεκινήσει να το προσφέρει και για άλλες τηλεοπτικές σειρές.

 

-----------

Διακοπές σε κοντέινερ

Εκπληκτος έμεινε ένας Βρετανός τουρίστας, ο Μπεν Σπέλερ, όταν αντίκρισε το δωμάτιο που είχε κλείσει μέσω της Airbnb στην Ολλανδία. Κι αυτό γιατί δεν επρόκειτο για «καθαρό δωμάτιο με ιδιωτικό μπανιο» όπως περιγραφόταν στην πλατφόρμα, αλλά για ένα κοντέινερ με χημική τουαλέτα (!) στην άκρη του δρόμου, κοντά σε σταθμό μετρό. «Κλείσαμε αμέσως δωμάτιο σε ξενοδοχείο μόλις το είδαμε» ανέφερε ο Σπέλερ στο Facebook για να προσθέσει ότι πήρε πίσω τα 100 δολ. της προκαταβολή που είχε πληρώσει. Η Airbnb από την πλευρά της χαρακτήρισε το συμβάν ως «απίστευτα σπάνιο».

 

-----------

Δώρο για δράκους

Όταν η παιδική αθωότητα συνδυάζεται με την αποφασιστικότητα, τότε τα αποτελέσματα είναι υπέροχα. Ένα 11χρονο κοριτσάκι στη Νέα Ζηλανδία έστειλε επιστολή στην πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν, ζητώντας της να ξεκινήσει κυβερνητική έρευνα για την ύπαρξη δράκων. Μάλιστα, για να κάνει πιο… πειστικά τα επιχειρήματά της έβαλε ένα χαρτονόμισμα μέσα στον φάκελο με στόχο να τη «δωροδοκήσει». Η Άρντερν απάντησε στην πρωτότυπη επιστολή με ένα χειρόγραφο σημείωμα, γνωστοποιώντας στο παιδί πως «ακούσαμε τις προτάσεις σου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο αυτή την περίοδο η κυβέρνηση δεν ασχολείται με δράκους», μαζί με την επιστροφή των χρημάτων.

 

-----------

Φυλακή για το όνομα

Ιδιοκτήτης εκτροφείου σκύλων στην Κίνα καταδικάστηκε σε κράτηση 10 ημερών, μετά από ανάρτησή του στο διαδίκτυο σχετικά με τα «βαφτίσια» δύο τετράποδων φίλων του. Ο λόγος; Τα ονόματα που έδωσε στα δύο σκυλάκια ήταν …παράνομα. Το πρώτο όνομα, Chengguan, συνήθως χρησιμοποιείται για αστυνομικούς, ενώ το δεύτερο, Xieguan, είναι προσωνύμιο για τροχονόμους, μεταξύ άλλων. Ο κατηγορούμενος στην κατάθεσή του τόνισε πως το έκανε για πλάκα, ωστόσο η Αστυνομία χαρακτήρισε «προκλητική» τη συμπεριφορά του και τόνισε πως η απόφασή του «προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο έθνος και την διαχείριση της πόλης».

 

-----------

Ρακούν «ζόμπι»

Ρακούν-ζόμπι έχουν «εισβάλει» στο Σικάγο και οι Αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να προσέχουν, καθώς είναι άκρως επικίνδυνα! Εχουν ονομαστεί «ζόμπι» διότι πάσχουν από Μόρβα (νόσος του Καρέ), ιό που προσβάλλει το νευρικό τους σύστημα και σε αρκετές περιπτώσεις περπατούν στα δύο τους πόδια, ενώ χάνουν και τα δόντια τους. Η προειδοποίηση εκδόθηκε μετά από κλήσεις κατοίκων σχετικά με ρακούν που «συμπεριφέρονται παράξενα». Σε περίπτωση, μάλιστα, που δαγκώσουν σκυλιά ή και άλλα οικόσιτα ζώα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Herald».