ΤΟΥΡΚΙΑ: Είμαστε αποφασισμένοι…

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2019 16:16

ΑΓΚΥΡΑ

Ο Χουλουσί Ακάρ ξεκαθάρισε χθες πως η Τουρκία σκοπεύει να συνεχίσει τις κινήσεις της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μιλώντας στη σχολή ειδικών δυνάμεων της χώρας του, ως απάντηση προς την Ε.Ε. και την Ελλάδα, τόνισε, πως οι δράσεις στο Αιγαίο την Ανατολική Μεσόγειο την Κύπρο και τις γύρω περιοχές θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, είπε: «Στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και γύρω από αυτήν συνεχίζουμε μέρα-νύχτα τις προσπάθειές μας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και του δικαίου της χώρας, του έθνους μας», καθώς και των Τουρκοκυπρίων, ανέφερε προσθέτοντας: «Σε αυτό το θέμα είμαστε αποφασισμένοι!».

Ο Χουλουσί Ακάρ εκφράζει την άποψη, ότι η Τουρκία σέβεται το διεθνές δίκαιο, επιδιώκοντας, μάλιστα, την σταθερότητα, αλλά και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν, ωστόσο επισήμανε ότι η χώρα τους δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα. «Είμαστε υπέρ του να λύνουμε τα προβλήματά μας με ειρηνικά μέσα και μεθόδους εντός του πλαισίου της καλής γειτονίας», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Εάν δεν γίνει αντιληπτό και προσπαθήσουν με τετελεσμένα να προσβάλουν τα δικαιώματα της χώρας μας, του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε και θα βάλουμε σε κάθε περίπτωση τέλος σε αυτά τα τετελεσμένα». Ακόμη, τόνισε, ότι «δεν έχει καμιά πιθανότητα επιτυχίας καμιά απόφαση και καμιά λύση που δεν συμμετέχει η Τουρκική Δημοκρατία και οι αδελφοί μας οι Τουρκοκύπριοι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass