Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2019 18:34

Στάδιο – πισίνα

Την περασμένη Πέμπτη στο Καλαμαζού του Μίσιγκαν έβρεξε  τόσο πολύ που ένα ολόκληρο στάδιο μετατράπηκε σε λίμνη γεμάτη λάσπη. Συγκεκριμένα, νωρίτερα,  η αρμόδια αρχή, προκειμένου να προστατευθούν τα κοντινά κτίρια από τις ζημιές, έκλεισε τις υδρορροές και το στάδιο μετατράπηκε σε... πισίνα.

  Η ποσότητα του νερού που έπεσε ήταν τόσο μεγάλη που κάλυψε το σύστημα αποστράγγισης της Πανεπιστημιούπολης και άρχισε να γεμίζει το γήπεδο του ράγκμπι, το γειτονικό στάδιο του μπέιζμπολ και το γύρω πάρκινγκ. Εργαζόμενος, μάλιστα,  του Πανεπιστημίου δημοσίευσε φωτογραφίες από το πλημμυρισμένο γήπεδο, προσθέτοντας: «Το στάδιο Waldo μπορεί να διοργανώσει και αγώνες …κωπηλασίας».

* * *

Ψάρι – ρομπότ

Ερευνητές στις ΗΠΑ παρουσίασαν το πρώτο ψάρι-ρομπότ που διαθέτει συνθετικό αίμα, με τη βοήθεια του οποίου κινείται στο νερό. Το ρομπότ, που μοιάζει με τροπικό λεοντόψαρο, διαθέτει συνθετικό κυκλοφορικό σύστημα, με ποσότητα υδραυλικού υγρού που ωθεί το τεχνητό ψάρι, μέσω ηλεκτροχημικών αντιδράσεων. Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», έδειξαν ότι το ρομποτικό ψάρι μπορεί να κινηθεί και αντίθετα στο ρεύμα του νερού με αργή ταχύτητα ενάμισι μήκους σώματος ανά λεπτό (περίπου 15 εκατοστά το λεπτό) και για τουλάχιστον 36 ώρες.

* * *

Θανάσιμη βουτιά

Ο Ινδός «Χουντίνι» Σανσάλ Λαχίρι πριν μέρες βούτηξε στον ποταμό Γάγγη, παρουσία της οικογένειάς του, τηλεοπτικών μέσων και της αστυνομικής αρχής. Ο δεμένος με αλυσίδες μάγος θέλησε να αποδείξει ότι μπορεί να λυθεί σε δευτερόλεπτα, όπως και ο Χάρι Χουντίνι. Ωστόσο, ο 40χρονος άνδρας δεν ξαναβγήκε στην επιφάνεια κι αμέσως ξεκίνησαν έρευνες που είχαν τραγική κατάληξη, με τη σορό του μάγου να εντοπίζεται αργότερα. «Αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα» είχε αναφέρει ο ίδιος πριν τη βουτιά, προσθέτοντας «αν καταφέρω να απελευθερωθώ, θα είναι μαγικό. Αν όχι, θα είναι τραγωδία».

* * *

Spiderman …καθαριστής

Ενα ασυνήθιστο θέαμα αντίκρισε ο Τζορτζ Μαρτίνες στην πόλη Μιραμάρ της Φλόριντα πριν μερικές μέρες. Ο …Spiderman, απτόητος από τη βροχή, βρισκόταν στη σκεπή ενός σπιτιού με ένα ειδικό μηχάνημα καθαρισμού στα χέρια. Ο Μαρτίνες απαθανάτισε τον «Πίτερ Πάρκερ» επί το έργον, αναρτώντας το στιγμιότυπο στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram. Παράλληλα, ο έκπληκτος άνδρας αναρωτιόταν αν το αγόρι- αράχνη, που πραγματοποιούσε τον καθαρισμό κεραμιδιών, ήταν δεμένο από κάπου ή απλώς επιστράτευσε τη... δύναμή του για να ισορροπεί στη σκεπή.

* * *

4χρονος οδηγός

Η απίστευτη λαχτάρα του 4χρονου Σεμπάστιαν, από τη Μινεάπολις των ΗΠΑ, για σοκολάτα τον οδήγησε στο να… κλέψει το αυτοκίνητο του παππού του, προκειμένου να φτάσει στο κοντινότερο βενζινάδικο για να αγοράσει μερικές. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν ένα αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα περίπου 25-30 χιλιομέτρων προτού φτάσει στο πρατήριο. Ο Σεμπάστιαν κατά τη διαδρομή προσέκρουσε ελαφρά σε μερικά ταχυδρομικά κουτιά, ωστόσο, έφτασε σώος και αβλαβής στον προορισμό του. Οι  εργαζόμενοι στο βενζινάδικο, όπως ήταν φυσικό, σοκαρίστηκαν μόλις τον είδαν και κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass