Διαδηλωτές κατά της κλιματικής αλλαγής

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΟ ΡΑΪΧΣΤΑΓΚ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2019 16:13

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Εκατοντάδες νεαροί διαδηλωτές περικύκλωσαν χθες το Ράιχσταγκ, την έδρα του γερμανικού κοινοβουλίου, για να ζητήσουν από τους βουλευτές να αναλάβουν δράση για το κλίμα.

Περίπου 900 άνθρωποι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από ένα τμήμα αυτού του εμβληματικού κτιρίου του Βερολίνου, η πρόσβαση στο οποίο εν μέρει απαγορεύθηκε ωστόσο στους διαδηλωτές. Οι βουλευτές συνεδρίαζαν χθες για την τελευταία σύνοδο της ολομέλειάς τους πριν από τις θερινές διακοπές.

«Χαίρε CDU (σ.σ.: το συντηρητικό κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ), εσύ ο παλιός καταστροφέας του κλίματος» ήταν ένα από τα συνθήματα των διαδηλωτών, όπως και «το 2038 είναι υπερβολικά αργά», μια αναφορά στην έξοδο από τον άνθρακα που προβλέπεται από την κυβέρνηση για το 2038. «Τα τελευταία λεπτά των εργασιών των βουλευτών πριν από τις θερινές διακοπές, εμείς λέμε: 'Όποιος δεν κάνει κλιματική πολιτική, δεν αξίζει διακοπές!», έγραψε στο Twitter ο γερμανικός κλάδος του κινήματος «Παρασκευές για το μέλλον».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass