50ΧΡΟΝΟΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΑΜΟΥΘ

Αναγνώρισε τη νεκρή γυναίκα του σε πακέτο τσιγάρων

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2019 16:52

ΡΩΜΗ
Φανταστείτε την έκπληξη κάποιου, ο οποίος αγοράζει ένα πακέτο τσιγάρα και στη φωτογραφία με αποτρεπτικό μήνυμα για το κάπνισμα αντικρίζει τη φωτογραφία της συζύγου του, που είχε πεθάνει πριν ενάμιση χρόνο, στο κρεββάτι του νοσοκομείου. Ο 50χρονος από το Μιζάνο, κοντά στο Ρίμινι, έμεινε δυσάρεστα έκπληκτος.


Δεν είναι γνωστό ποιος πήρε χωρίς άδεια αυτήν τη φωτογραφία, πολύ περισσότερο πώς δημοσιοποιήθηκε χωρίς να ζητηθεί η συναίνεση του ενδιαφερόμενου, ο οποίος πλέον έχει καταθέσει μήνυση, αξιώνοντας από την πολυεθνική εταιρεία μία αποζημίωση ύψους 100 εκατ. ευρώ.
Όπως δημοσίευσε αρχικά η εφημερίδα Il Resto del Carlino, ο 50χρονος αναγνώρισε στο μήνυμα κατά του καπνίσματος τη φωτογραφία της γυναίκας του συνδεδεμένης με σωληνάκια και με δεμένο το κεφάλι. Επιπλέον, ο θάνατος της συζύγου του, τον Νοέμβριο του 2017, δεν συνδέεται με το κάπνισμα. Το θέαμα αυτής της συνταρακτικής φωτογραφίας με τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει στο μυαλό του 50χρονου -που την κοιτάζει και την ξανακοιτάζει, μη πιστεύοντάς το- την αγαθή πρόθεση της μάχης κατά του καπνίσματος. Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι στον 50χρονο, οι εικόνες επιλέγονται βάσει της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν μόνο μηνύματα και εικόνες που βρίσκονται στα επίσημα αρχεία, που έχουν συσταθεί για να τις εξυπηρετούν στην υποχρέωσή τους να αναγράφουν αυτά τα αποτρεπτικά μηνύματα. Δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση διακριτικότητας στην επιλογή αυτών των φωτογραφιών που εναλλάσσονται στα πακέτα (που κανονικά είναι 14 διαφορετικές φωτογραφίες τον χρόνο).
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τις φωτογραφίες στα πακέτα τσιγάρων. Το 2016 μία 54χρονη Ισπανίδα αναγνώρισε το πρόσωπό της σε μία φωτογραφία που είχε εκτυπωθεί σε ένα πακέτο. Επίσης, και σε αυτήν την περίπτωση η πάθησή της δεν σχετιζόταν με το κάπνισμα, αλλά είχε υποβληθεί σε μία επέμβαση για τη μέση της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass