Σύμφωνο γιγάντων για προστασία του περιβάλλοντος

Υπέγραψαν ADIDAS, BURBERRY, HERMES και αλλες διάσημες εταιρεΙες μόδας * Παγκόσμια ανησυχΙα για την καταστροφή του ΑμαζονΙου

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2019 19:59

Ο κόσμος της μόδας ευαισθητοποιείται και βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος.


Μεγάλες εταιρείες μόδας από όλο τον κόσμο ανακοίνωσαν χθες ότι υπέγραψαν ένα σύμφωνο που θα παρουσιάσουν στη σύνοδο κορυφής της G7 αυτής της εβδομάδας για να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Το σύμφωνο έχει υπογραφεί από 32 εταιρείες, μεταξύ των οποίων είναι η Adidas, η Burberry, η Kering, η Hermes, η LVMH και η Nike.
Η προστασία του περιβάλλοντος θα είναι κορυφαίο θέμα στη σύνοδο της G7, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να έχουν εκφράσει την ανησυχία τους αυτή την εβδομάδα για τις τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται στον Αμαζόνιο.
ΦΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ
Εν τω μεταξύ μεγάλες πυρκαγιές εξακολουθούν να καταστρέφουν εδώ και μέρες μεγάλες εκτάσεις τροπικών δασών του Αμαζονίου. Μια τεράστια φυσική καταστροφή που οφείλεται εν πολλοίς στην ανθρώπινη παρέμβαση, εκτιμούν ειδικοί.
Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο. Σχεδόν 73.000 φωτιές καταγράφηκαν στα δάση του Αμαζονίου από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο.
Το 2018 είχαν σημειωθεί 39.759 φωτιές, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δορυφορικών Ερευνών της Βραζιλίας (INPE). Ο μέχρι στιγμής αριθμός των πυρκαγιών το 2019 είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις του Ινστιτούτου.
Σύμφωνα με τον ερευνητή Κάρλος Νόμπρε από το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, που εξειδικεύεται στις πυρκαγιές σε τροπικά δάση, οι μαζικές φωτιές στον Αμαζόνιο οφείλονται πρωτίστως σε ανθρωπογενείς παράγοντες. «Δυστυχώς στη γεωργία σε εδάφη τροπικών δασών η φωτιά χρησιμοποιείται ακόμη ως γεωργική μέθοδος. Πολλές από αυτές τις φωτιές εξαπλώνονται γρήγορα και καίνε μεγάλες δασικές εκτάσεις. Στη Βραζιλία αλλά και σε άλλες χώρες από όπου περνά ο Αμαζόνιος οι αγρότες συνηθίζουν να κόβουν τροπικά δέντρα και στη συνέχεια να αφήνουν το έδαφος για περίπου τρεις μήνες να αποξηρανθεί. Έπειτα βάζουν φωτιές, ώστε η γη να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια για αγροτικούς σκοπούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass