ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΡΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Λονδίνο χωρίς μετρό!

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2015 8:14
 Γεμάτα τα λεωφορεία λόγω της απεργίας στο μετρό Γεμάτα τα λεωφορεία λόγω της απεργίας στο μετρό

ΛΟΝΔΙΝΟ

Αντιμέτωποι με τεράστιες ουρές και μεγάλες καθυστερήσεις βρέθηκαν εκατομμύρια Λονδρέζοι και τουρίστες, εξαιτίας της απεργίας που πραγματοποιείται από στο Μετρό του Λονδίνου.

Στους δρόμους βγήκαν περίπου 250 επιπλέον λεωφορεία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες, ενώ πολλοί επέλεξαν να μετακινηθούν με το αυτοκίνητό τους, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων.

Η απεργία στον υπόγειο σιδηρόδρομο, το διάσημο Tube, ξεκίνησε στις 18:30 προχθές τοπική ώρα. Δεν θα υπάρξουν δρομολόγια μέχρι, σήμερα, Παρασκευή.

Τα συνδικάτα αντιδρούν στις συνθήκες εργασίας που προβλέπονται για τους οδηγούς στη νυχτερινή υπηρεσία τα Σαββατοκύριακα, η οποία θα ξεκινήσει τον ερχόμενο μήνα.

Έχοντας κατά νου την εμπειρία από την τελευταία απεργία, πριν από μόλις έναν μήνα, οι Λονδρέζοι ανήρτησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πολλές φωτογραφίες και βίντεο από τις ουρές αναμονής που αυξάνονταν στη βρετανική πρωτεύουσα, με ετικέτα (hashtag) #tubestrike.

«Πήρα το λεωφορείο, ήταν αληθινά γεμάτο και χρειάσθηκα 45 λεπτά, αντί για 20 λεπτά» εξήγησε ο Άμαλ, ένας 21χρονος πωλητής.

Πολλοί Λονδρέζοι επέλεξαν το περπάτημα ή το ποδήλατο, καθώς είχαν ανεφοδιαστεί οι υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων της πόλης.

Επωφελούμενη της ευκαιρίας για να διαφημισθεί, μια εταιρεία σκέιτμπορντ διένειμε δωρεάν στους επιβάτες μερικές δεκάδες σκέιτμπορντ στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βικτόρια.

Αυτή η δεύτερη απεργία μέσα σ' ένα μήνα αφορά την έναρξη της λειτουργίας μιας νυκτερινής υπηρεσίας την Παρασκευή και το Σάββατο, για την οποία τα συνδικάτα εκφράζουν φόβους ότι θα θέσει σε κίνδυνο την ισορροπία ανάμεσα στην ιδιωτική και την επαγγελματική ζωή των μελών τους, καθώς και την ασφάλεια του δικτύου.

Οδηγός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του είπε στο BBC: «Πληρωνόμαστε πολύ καλά και η άδεια είναι πολύ καλή (43 ημέρες άδεια και οκτώ αργίες), αλλά γιατί θα πρέπει να με πιέσουν να εργάζομαι βράδυ και περισσότερα Σαββατοκύριακα, ενώ δεν υπέγραψα για αυτό; Είναι ζήτημα αρχής το να αλλάξουν οι εργασιακές μας συνθήκες χωρίς συνομιλίες».

Παλιά υπόσχεση του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, η νυκτερινή υπηρεσία πρόκειται να αρχίσει να λειτουργεί στις 12 Σεπτεμβρίου ώστε να συμπέσει με την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι που θα διεξαχθεί στην Αγγλία από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass