ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜIA ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

Ο ωκεανός «δίνει πίσω» το Μπόινγκ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2015 8:15

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Κι άλλα συντρίμμια αεροσκάφους φέρεται να βρέθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.

Ανάμεσά τους ήταν και ένα παράθυρο, μαξιλάρια αεροπορικών θέσεων και φύλλα αλουμινίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Λιόου Τιόνγκ Λάι είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν τα νέα συντρίμμια ανήκουν πράγματι στην πτήση ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών. «Μπορώ μόνο να πω ότι πρόκειται για συντρίμμια αεροσκάφους» σημείωσε.

Ωστόσο, το κέντρο συντονισμού της έρευνας στην Αυστραλία ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έχουν δοθεί πολλά αντικείμενα στις Αρχές της Ρεϊνιόν. «Αν και αυτά θα εξεταστούν, κανένα δεν μοιάζει να ανήκε σε αεροσκάφος» σημείωσε η ανακοίνωση.

Την Τετάρτη η Μαλαισία επιβεβαίωσε ότι το τμήμα του φτερού που βρέθηκε στο νησί ανήκει πράγματι στην μοιραία πτήση MH370 που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πριν από 515 ημέρες.

Ο Λιόου είπε ότι έχουν περισυλλεγεί αρκετά αντικείμενα στο νησί, τα οποία έχουν σταλεί στις γαλλικές Αρχές, προκειμένου να ταυτοποιηθούν.

Μετά την ανακάλυψη του τμήματος του φτερού σε ακτή του Ρεϊνιόν, ερευνητές και εθελοντές «χτενίζουν» τις ακτές, προκειμένου να ανακαλύψουν τυχόν συντρίμμια.

Η μοιραία πτήση εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 με 239 επιβαίνοντες.

Όταν βρέθηκε το τμήμα του φτερού του αεροσκάφους, οι συγγενείς των θυμάτων -η πλειοψηφία των οποίων ήταν Κινέζοι- ξεκαθάρισαν τι είναι αυτό που θέλουν: βεβαιότητα. «Δεν θέλουμε να ακούσουμε εγγυήσεις από ορισμένες χώρες για 99% πιθανότητα» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους. «Θέλουμε επιβεβαίωση 100%».

Αλλά και η ανακοίνωση ότι το φτερό του αεροσκάφους προέρχεται πράγματι από το μοιραίο Boeing 777 προσέφερε μικρή ανακούφιση στους συγγενείς.

«Βρείτε τους ανθρώπους. Υποπτευόμαστε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους μπορεί να είναι ψεύτικα» είπε ο Λιου Κουν στο πρακτορείο Reuters. Ο μικρότερος αδελφός του επέβαινε στο αεροσκάφος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass