Γαλλία: Εξαλλοι οι κρασοπαραγωγοί με Τραμπ

ΟΙ ΔΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ 5 ΜΕ 10 ΔΟΛ. ΤΟ ΜΠΟΡΝΤΟ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2019 16:27

ΓΑΛΛΙΑ
Η κίνηση της Ουάσινγκτον να επιβάλει δασμούς 25% στα προϊόντα τους κάθε άλλο παρά έχει χαροποιήσει τους βαρόνους του κρασιού στο Μπορντό, που φοβούνται πιθανό πλήγμα στις επιχειρήσεις τους σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουν κι άλλα προβλήματα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή δασμών σε μια σειρά από ευρωπαϊκά προϊόντα ως αντίποινα σε αθέμιτες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στην αεροπορική βιομηχανία.
Οι υψηλότεροι δασμοί θα έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών κατά 5-10 δολάρια το μπουκάλι.


Οι εξαγωγείς ίσως χρειαστεί να μειώσουν τις τιμές προκειμένου να αποφύγουν να χάσουν μερίδιο στην αγορά, το οποίο με τη σειρά του ίσως απειλήσει τους παραγωγούς, όπως ανακοίνωσε η συνομοσπονδία εξαγωγέων γαλλικού κρασιού FEVS. «Το Μπορντό αντιμετωπίζει δυσκολίες αυτή την εποχή», δήλωσε η Ζιλιέτ Μπεκό, που διαχειρίζεται την παραγωγή του Chateau Beau-Sejour Becot στην περιοχή. Δήλωσε ότι οι αμερικανικοί δασμοί ήλθαν σε μια ιδιαίτερα περίπλοκη στιγμή, με την οινοπαραγωγική περιοχή του Μπορντό να πλήττεται από δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέτος.
ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΜΟΥΣ Η ΣΑΜΠΑΝΙΑ
Οι εξαγωγές γαλλικού οίνου στις ΗΠΑ ανήλθαν στο 1 δισεκ. δολάρια το 2018, ή περίπου στο 20% των συνολικών εξαγωγών. Τα κρασιά του Μπορντό αντιστοιχούν σε πάνω από ένα τέταρτο αυτών των εξαγωγών.
Στον αμερικανικό κατάλογο με τους πρόσθετους δασμούς δεν περιλαμβάνεται η σαμπάνια. Η Μπεκό και ο Πασκάλ Αμορό, που βοηθά στη διαχείριση του οινοποιείου Chateau Le Puy, ελπίζουν ότι η φήμη των γαλλικών κρασιών θα είναι αρκετή για να διασφαλιστεί ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές θα συνεχίσουν να αγοράζουν τα προϊόντα της χώρας. Ωστόσο, ο Αμορό εξέφρασε τη λύπη του για την κίνηση του Τραμπ. «Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς ότι ο πρόεδρος θα στερήσει από τους συμπολίτες του ένα μεγάλο μέρος των γαλλικών κρασιών, απλά και μόνο λόγω μια φιλονικίας ή μιας εμπορικής διαμάχης», δήλωσε ο Αμορό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass