ΑΓΓΛΙΑ:

14χρονος μαχαίρωσε τον καθηγητή του

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2015 8:37

 

ΛΟΝΔΙΝΟ

Ένας 14χρονος Βρετανός καταδικάσθηκε χθες σε κάθειρξη 11 ετών επειδή μαχαίρωσε έναν καθηγητή του καθυβρίζοντάς τον με ρατσιστικές βρισιές, ενώ στη συνέχεια καυχήθηκε για όλα αυτά στο Facebook.

Ο Βίνσεντ Γιουζόμα, 50 ετών, μαχαιρώθηκε στο στομάχι μ' ένα κουζινομάχαιρο τον Ιούνιο στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Kings Academy του Μπράντφορντ από τον μαθητή αυτόν, ο οποίος έγινε "έξαλλος" εξαιτίας μιας διένεξης σχετικά με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου του.

Πριν διαφύγει, ο δράστης αποκάλεσε τον εκπαιδευτικό "μπάσταρδο" και "νέγρο". Είκοσι λεπτά αργότερα, ανήρτησε ένα μήνυμα στο Facebook στο οποίο καυχιόταν πως "φύτεψε τη λάμα κατ' ευθείαν στην κοιλιά του". Συγκέντρωσε 69 "likes".

Στη διάρκεια της δίκης, ο εισαγγελέας αφηγήθηκε πως ο μαθητής είχε επιδείξει αμέσως εχθρότητα έναντι του Γιουζόμα. "Δεν ήταν ιδιαίτερα εχθρικός απέναντι στους άλλους καθηγητές. Όμως ο κ. Γιουζόμα ήταν μαύρος", υπογράμμισε ο Τζόναθαν Σαρπ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κατηγορούμενος είχε πει την προηγουμένη σ' έναν φίλο πως ήθελε να μαχαιρώσει έναν καθηγητή και πως ανέφερε και πάλι το ίδιο σε άλλους μαθητές την ημέρα της επίθεσης.

Ο έφηβος δήλωσε ένοχος για βιαιοπραγία, αλλά αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας φόνου.

Τη στιγμή της επίθεσης ήταν "πολύ οργισμένος και κατακόκκινος", ενώ μουρμούριζε τις λέξεις "μπάσταρδος" και "νέγρος", πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Όσο για τον εκπαιδευτικό, υπέστη "σοβαρά σωματικά και ψυχολογικά τραύματα και χρειάσθηκε να αναστείλει τη σταδιοδρομία του, καθώς δεν γνωρίζει ούτε πότε ούτε αν θα αισθανθεί ικανός να επιστρέψει στη διδασκαλία.

Στην έξοδο από το δικαστήριο, ο Γιουζόμα δήλωσε πως "ως χριστιανός, έχω συγχωρήσει αυτό το αγόρι που προκάλεσε στην οικογένειά μου και μένα τραύματα και πόνο".

Ο δικαστής Ντάραμ Χολ, κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας δήλωσε πως ο έφηβος "δεν ανεχόταν να του αντιλέγει κανείς" και πως "ήταν εκτός ελέγχου". Διευκρίνισε πως θα μπορέσει να ζητήσει την απελευθέρωσή του υπό όρους έπειτα από έξι χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass