ΒΡΕΤΑΝΙΑ:

Απεργία στην Εθνική Πινακοθήκη

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2015 0:37

ΛΟΝΔΙΝΟ

Έπειτα από πολλές στάσεις εργασίας που πραγματοποίησαν φέτος, οι εργαζόμενοι στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου ξεκίνησαν χθες Τρίτη απεργία επ' αόριστον, διαμαρτυρόμενοι στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ιδρύματος.

Τα μέλη του συνδικάτου PCS των εργαζομένων της Εθνικής Πινακοθήκης είχαν ήδη απεργήσει τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο για να καταγγείλουν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που παρέχονται στους επισκέπτες του μουσείου.

Ο νέος διευθυντής του μουσείου, ο Γκαμπριέλε Φινάλντι, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Πράδο της Μαδρίτης, ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου την υπογραφή ενός πενταετούς συμβολαίου με την ιδιωτική εταιρεία Securitas. Αυτή θα ασχολείται πλέον με την υποδοχή των επισκεπτών και την ασφάλεια των έργων που εκτίθενται. Το θέμα αφορά περίπου 300 θέσεις εργασίας.

Παρόλο που η διοίκηση της Πινακοθήκης επιμένει ότι δεν απειλείται καμιά θέση εργασίας, ο επικεφαλής του συνδικάτου PCS Μαρκ Σερβότκα εκτιμά ότι η ιδιωτικοποίηση αυτή ενδέχεται «να βλάψει την παγκόσμια φήμη» του ιδρύματος.

Οι κινητοποιήσεις του συνδικάτου γίνονται με την υποστήριξη του Τζέρεμι Κόρμπιν, του πιο αριστερού υποψηφίου για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, ο οποίος κατήγγειλε την «αδιαλλαξία» της διεύθυνσης της Πινακοθήκης και ζήτησε να επανεξετασθεί το σχέδιο ιδιωτικοποίησης.

Στην Εθνική Πινακοθήκη, η οποία είναι ανοικτή 361 ημέρες το χρόνο στην πλατεία Τραφάλγκαρ, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, εκτίθεται μια εκτεταμένη συλλογή πινάκων ζωγραφικής που χρονολογούνται από τον 13ο έως τον 19ο αιώνα. Κάθε χρόνο υποδέχεται περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες.

Στη διάρκεια της απεργίας, κάποιες αίθουσες της Πινακοθήκης θα παραμείνουν κλειστές, ενώ ματαιώνονται πολλά εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass