Ισπανία: ΟΧΙ Σάντσεθ στους αυτονομιστές

Έκκληση στη Μαδρίτη για διάλογο από τον ηγέτη των Καταλανών

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2019 18:34

ΜΑΔΡΙΤΗ

Ο ηγέτης της Καταλονίας Κιμ Τόρα, ο οποίος τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας, κάλεσε σε συνομιλίες με την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας έπειτα από πέντε ημέρες ταραχών που προκάλεσε η καταδίκη σε ποινές κάθειρξης Καταλανών αυτονομιστών ηγετών.

"Καλούμε τον επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης να καθίσει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων για να συνομιλήσει", δήλωσε ο Τόρα στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως η βία που σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα δεν αντανακλά την ειρηνική φύση του κινήματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

"Η βία δεν ήταν ποτέ και ποτέ δεν θα είναι ο δικός μας τρόπος, ούτε στη Βαρκελόνη, ούτε στην Ταραγόνα, ούτε στη Λέιδα, ούτε στην Τζιρόνα", είπε, αναφερόμενος σε πόλεις της Καταλονίας όπου σημειώθηκαν τέτοια βίαια επεισόδια.

Από την πλευρά του, ο ασκών χρέη πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ απέρριψε την έκκληση για διάλογο που απηύθυνε ο περιφερειακός ηγέτης της Καταλονίας, λέγοντάς του ότι πρέπει πρώτα να καταδικάσει τις ταραχές που συγκλονίζουν την Καταλονία.

"Ο κ. Τόρα πρέπει να καταδικάσει σθεναρά τη βία, κάτι το οποίο δεν έχει κάνει μέχρι τώρα", ανέφερε ο Σάντσεθ σε μια δήλωση μετά την έκκληση του αυτονομιστή Κιμ Τόρα στην κεντρική κυβέρνηση για συνομιλίες στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας διεξόδου από την κρίση.

Ο Σάντσεθ κάλεσε επίσης τον Τόρα να παραδεχθεί ότι υπάρχουν πολλοί Καταλανοί που δεν επιθυμούν την ανεξαρτησία της πλούσιας βορειοανατολικής περιφέρειας και οι οποίοι "του ζητούν να ανοικοδομήσει τη συνύπαρξη που δέχθηκε πλήγμα από το κίνημα της ανεξαρτησίας".

Ο Ισπανός πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση του Σοσιαλιστικού Κόμματός του ότι δεν θα δοθεί ανεξαρτησία στην Καταλονία "επειδή δεν είναι νόμιμη".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass