ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ OHE:

Ο παγκόσμιος πληθυσμός ίσως ξεπεράσει τα 11 δισ. το 2100

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2015 7:39

Σιάτλ, Ουάσινγκτον

Ανατρέποντας προηγούμενες εκτιμήσεις για σταθεροποίηση του παγκόσμιου πληθυσμού, η Υπηρεσία Πληθυσμού του ΟΗΕ εκτιμά ότι οι κάτοικοι του πλανήτη θα συνεχίσουν να αυξάνονται τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του αιώνα. Οι τελευταίες προβολές δείχνουν ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι πιθανό να διογκωθεί από τα 7,3 δισεκατομμύρια σήμερα στα 9,7 δισ. το 2050 και στα 11,2 δισ. το 2100.

Ο βασικός παράγοντας πίσω από την αύξηση είναι η πολύ υψηλή γεννητικότητα στην Αφρική, είπε σε συνάντηση του ΟΗΕ στο Σιάτλ ο διευθυντής της υπηρεσίας Τζον Ουίλμοθ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Στατιστικής Εταιρείας, ο πληθυσμός της Αφρικής εκτιμάται ότι θα αυξηθεί από τα 1,2 δισ. σήμερα στα 3,4 με 5,6 δισ. έως το 2100.

Η μέση γεννητικότητα μειώνεται στην Αφρική την τελευταία δεκαετία, όμως ο ρυθμός μείωσης είναι τέσσερις φορές μικρότερος από ό,τι ήταν στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική τη δεκαετία του 1970, ανέφερε ο Ουίλμοθ.

Στη Νιγηρία, ήδη την πολυπληθέστερη αφρικανική χώρα, ο πληθυσμός θα μπορούσε να τετραπλασιαστεί από τα 182 εκατ. σήμερα στα 752 εκατ. στα τέλη του αιώνα.

Η Ασία, της οποίας ο σημερινός πληθυσμός είναι 4,4 δισ. πιθανότατα θα παραμείνει η πολυπληθέστερη ήπειρος: ο πληθυσμός εκτιμάται ότι θα κορυφωθεί στα 5,3 δισ. γύρω στα μέσα του αιώνα και στη συνέχεια θα υποχωρήσει στα 4,9 δισ. έως τα τέλη του αιώνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass