«Παγώνουν» για πέντε χρόνια τα ενοίκια

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ Η ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2019 17:32

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Να «παγώσει» τα ενοίκια για πέντε χρόνια αποφάσισε το Βερολίνο. Το νομοσχέδιο υιοθέτησε η Γερουσία του Βερολίνου, η τοπική κυβέρνησης της πόλης, της οποίας προΐσταται δήμαρχος της πόλης. Τα ενοίκια στη γερμανική πρωτεύουσα έχουν υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους ενοικιαστές.


Η απόφαση αυτή έρχεται να δώσει τέλος στην ανεξέλεγκτη αύξηση. Ωστόσο κύμα αντιδράσεων προκάλεσε και η απόφαση της κυβέρνησης για τον εν λόγω «πάγωμα», ισχυριζόμενοι ότι τα μέτρα πρόκειται να ενισχύσουν το πρόβλημα της ανεπάρκειας κατοικιών.
ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Από την απόφαση, ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων της γερμανικής πρωτεύουσας. Ήδη από τη Δευτερα είδαν τις μετοχές τους να καταρρέουν.
Το νομοσχέδιο θα πρέπει τώρα να υιοθετηθεί επισήμως από τη Βουλή του Βερολίνου. Ο νέος νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο 2020.
Σύμφωνα με αυτό, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να αυξήσουν τα ενοίκια μόνο μετά το 2023 έως 1,3%, ανάλογα με το επίπεδο του πληθωρισμού, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Η μόνη περίπτωση κατά την οποία οι μισθωτές θα δικαιούνται να απαιτήσουν αναπροσαρμογή του ενοικίου, ενώ οι ιδιοκτήτες των σπιτιών θα μπορούν να αυξήσουν ελαφρώς τα ενοίκια, θα είναι να έχουν δαπανήσει περισσότερο για ανακαίνιση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass