Στόλτενμπεργκ: Αδύνατη η επανένωση Γερμανίας χωρίς τις ΗΠΑ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2019 18:30

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Το Βερολίνο δεν πρέπει να ξεχνά τον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτισε η Ουάσινγκτον στο να επιτραπεί στην Ευρώπη και τη Γερμανία να επανενωθούν μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, δήλωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας αποκάλεσε τη γερμανική επανένωση «ένα δώρο από την Ευρώπη».

Ο Στόλτενμπεργκ επεδίωξε να θυμίσει στους Γερμανούς τη δέσμευση των ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, που περιλαμβάνει την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη. «Η επανένωση της Γερμανίας και της Ευρώπης θα ήταν αδύνατη χωρίς την εγγύηση ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε εκδήλωση για τον εορτασμό της 30ής επετείου της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου. «Οποιαδήποτε απόπειρα να αποστασιοποιηθεί η Ευρώπη από τη Βόρεια Αμερική όχι μόνο θα εξασθενούσε τη διατλαντική Συμμαχία, αλλά υπάρχει και κίνδυνος να διχάσει την ίδια την Ευρώπη». Οι εντάσεις ανάμεσα στο Βερολίνο και την Ουάσινγκτον έχουν αυξηθεί υπό τον Τραμπ, ο οποίος έχει αποσυρθεί από σειρά διεθνών συνθηκών, γεγονός που έχει υπονομεύσει την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass