Ομαδικές αυτοκτονίες οικογενειών με κυάνιο

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2019 16:25

ΑΓΚΥΡΑ

Μια τετραμελής οικογένεια βρέθηκε νεκρή την περασμένη εβδομάδα στη νότια Τουρκία, η δεύτερη συλλογική αυτοκτονία μέσα σε μια εβδομάδα.

Η αστυνομία βρήκε τα σώματα ενός άνδρα, της συζύγου του και των δύο παιδιών στο σπίτι τους στην Αττάλεια.

Ο πατέρας άφησε σημείωμα που ανέφερε ότι τους τελευταίους εννέα μήνες ήταν άνεργος και δεν μπορούσε να συντηρήσει την οικογένειά του, μετέδωσε το NTV στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αιτία θανάτου ήταν η δηλητηρίαση με κυάνιο.

Το τραγικό περιστατικό μοιάζει με τη συλλογική αυτοκτονία στις 5 Νοεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη, όταν τέσσερα ενήλικα αδέλφια βρέθηκαν νεκρά στα σπίτια τους λόγω δηλητηρίασης από κυάνιο.

Στις 8 Νοεμβρίου, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι φίλος των θυμάτων δήλωσε πως αντιμετώπιζαν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Οι θάνατοι αυτοί είναι ενδεικτικοί της οικονομικής κατάστασης που προκλήθηκε από την αστάθεια της τουρκικής λίρας. Πολλές εταιρείες προσπαθούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους καθώς ο πληθωρισμός και η ανεργία έχουν αυξηθεί δραματικά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων του Bloomberg, η τουρκική οικονομία φέτος θα συρρικνωθεί κατά 0.5%, και θα πρόκειται για την πρώτη ετήσια πτώση που σημειώνεται στη δεκαετία.

«ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ»

«Είναι γνωστό ότι οι αυτοκτονίες αυξάνονται σε περιόδους οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο Ιλκέρ Κουτζούκπαρλακ, ψυχίατρος από την Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία, σύμφωνα με τα επίσημα ανακοινωθέντα στοιχεία, με πληθυσμό 82 εκατομμύρια κατοίκους, έχει 4,6 εκατομμύρια άνεργους.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους, αλλά δεν υπήρχε κάτι που μπορούσαμε να κάνουμε. Βάζουμε τέλος στις ζωές μας» έγραψε ο πατέρας από την Αττάλεια στο σημείωμά του, σύμφωνα με το NTV.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass