ΓΑΛΛΙΑ

Παρέλυσαν οι μεταφορές

Οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη για να αποσυρθεί το σχέδιο Μακρόν για τις συντάξεις

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2019 20:43

ΠΑΡΙΣΙ
Σε αναβρασμό παραμένει η Γαλλία λόγω των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό. Για τέταρτη ημέρα παρέλυσε το σύστημα δημόσιων μεταφορών στη χώρα καθώς τα συνδικάτα στην κρατική σιδηροδρομική εταιρεία της Γαλλίας SNCF και στο σύστημα δημόσιων

μεταφορών του Παρισιού RATP συνεχίζουν την απεργία τους.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με το σχέδιο της κυβέρνησής του για τη μεταρρύθμιση, αλλά ο πρόεδρος του συνδικάτου CGT, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών, απάντησε ότι θα δώσουν μάχη μέχρι να αποσυρθεί το σχέδιο μεταρρύθμισης.
«Είμαι αποφασισμένος να φτάσω το σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος μέχρι την ολοκλήρωσή του και θα το πράξω με σεβασμό και θα ανταποκριθώ στις αγωνίες των πολιτών σχετικά με αυτό», δήλωσε ο Φιλίπ στην εβδομαδιαία εφημερίδα Le Journal du Dimanche.
 Ο Φιλίπ είπε την Παρασκευή ότι θα παρουσιάσει ένα λεπτομερές σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού την Τετάρτη.
Ο επικεφαλής του CGT Φιλίπ Μαρτίνες από την πλευρά του δήλωσε ότι το συνδικάτο του θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται μέχρι η κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο. «Αφήστε τον (Φιλίπ) να ακούει τη λαϊκή οργή. Αφήστε τον να λέει ότι μόνο οι ηλίθιοι δεν αλλάζουν ποτέ άποψη. Αφήστε τον να ξεκινήσει από την αρχή», πρόσθεσε.
Υπογράμμισε ότι το κυβερνητικό σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού «δεν περιέχει τίποτα το καλό».
Οι κινητοποιήσεις γίνονται ως απάντηση στην πρόθεση του προέδρου Μακρόν να συγχωνευτούν τα 42 συνταξιοδοτικά συστήματα που υπάρχουν, ώστε να δημιουργηθεί ένα καθολικό συνταξιοδοτικό σύστημα.
Το γεγονός έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, που πιστεύουν πως με το νέο καθεστώς θα χρειαστεί να δουλέψουν περισσότερα χρόνια για να πάρουν σύνταξη και ότι οι συντάξεις θα συρρικνωθούν.
Με το νέο σύστημα θα υπάρχουν «πόντοι», ως ανταμοιβή για τους εργαζόμενους για κάθε εργάσιμη μέρα, βάσει των οποίων θα καθορίζεται η μελλοντική τους σύνταξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass