ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ:

Νέα μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2019 20:47

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ συμμετέχοντας στην πορεία για την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την πρώτη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση που ενέκρινε η αστυνομία εδώ και μήνες.


Διαδηλωτές όλων των ηλικιών, ντυμένοι στα μαύρα, βγήκαν χθες στους δρόμους για να υπενθυμίσουν τα ανικανοποίητα αιτήματά τους που διατρανώνουν με τις πορείες διαμαρτυρίας τους επί πολλούς μήνες.
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την επέτειο έξι μηνών από τότε που για πρώτη φορά ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για έναν νόμο για την έκδοση υπόπτων στην κινεζική ενδοχώρα. Είναι επίσης η πρώτη μεγάλη διαδήλωση από τότε που το φιλοδημοκρατικό στρατόπεδο πέτυχε σαρωτική νίκη στις περιφερειακές εκλογές στο τέλος Νοεμβρίου δίνοντας έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ καθώς η πλειοψηφία των 18 περιφερειακών πέρασε πλέον στα χέρια του.
Οι διοργανωτές της διαδήλωσης, το Μέτωπο Πολιτικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε ότι αναμένει μια «μαζική προσέλευση» στον απόηχο των εκλογών. Νωρίτερα η αστυνομία συνέλαβε 11 ανθρώπους για «κατοχή όπλου χωρίς άδεια». Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ένα παράνομο όπλο κατασχέθηκε επειδή επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στη διαδήλωση. Ένα πιστόλι τύπου Glock και περισσότερες από 100 σφαίρες κατασχέθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης. Το ανώτερο στέλεχος της αστυνομίας Λι Κουάι-γουά δήλωσε ότι βρέθηκαν ακόμη δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, στιλέτα, σπαθιά, γκλομπ και σπρέι πιπεριού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass