Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεθνή

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2019 18:40

ΗΠΑ: Νεκροί από πυροβολισμούς σε εκκλησία

 

ΦΟΡΤ ΓΟΥΟΡΘ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τρίτος είναι σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από περιστατικό με πυροβολισμούς σε μια εκκλησία σε προάστιο του Φορτ Γουόρθ, στο Τέξας, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Ένας άνθρωπος πέθανε στο σημείο των πυροβολισμών και άλλος ένας καθ' οδόν προς το νοσοκομείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Dallas Morning News που επικαλείται εκπρόσωπο των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Οι αρχές έσπευσαν στο Γουάιτ Σέτλμεντ, ένα βορειοδυτικό προάστιο του Φορτ Γουόρθ, όπου βρίσκεται η Εκκλησία του Χριστού Γουέστ Φρίγουεϊ, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του δικτύου CBS πως ένας άνδρας που κρατούσε όπλο πλησίασε έναν βοηθό ιερέα την ώρα της Θείας Κοινωνίας και άνοιξε πυρ προτού πυροβοληθεί από κάποιον που παρακολουθούσε τη λειτουργία.

Οι αρχές πιστεύουν πως ο επιτιθέμενος είναι μεταξύ των τριών ανθρώπων που έχουν πυροβοληθεί αλλά δεν είναι γνωστό αν έχει σκοτωθεί ή αν έχει τραυματιστεί, σύμφωνα με το CBS 11.

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς καταγράφηκε σε βίντεο καθώς η λειτουργία μεταδιδόταν απευθείας από το YouTube, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Daily News.

* * *

ΗΠΑ: Επίθεση με μαχαίρι έξω από κατοικία ραββίνου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι, προχθές βράδυ, από άγνωστο, ο οποίος διέφυγε αμέσως, έξω από την κατοικία ραββίνου στο Μονσέι, περίπου 30 χλμ βορείως της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με εβραϊκή οργάνωση.

Τα θύματα, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση κι ένα εξ αυτών δέχθηκε τουλάχιστον έξι μαχαιριές, μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, τονίζει σε ανάρτηση στο Twitter η οργάνωση Συμβούλιο Δημοσίων Σχέσεων Ορθοδόξων Εβραίων, τονίζοντας πως ο δράστης της επίθεσης φορούσε φουλάρι.

Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς ανακοίνωσε πως «ενοχλήθηκε ιδιαίτερα» από το γεγονός στο Μονσέι. «Υπάρχει μηδενική ανοχή σε κάθε είδους πράξεις μίσους και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε αυτήν την τρομερή κατάσταση», τόνισε η ίδια στον λογαριασμό της στο Twitter. Τα τοπικά μέσα μεταδίδουν πως η αστυνομία διεξάγει έρευνες στην περιοχή.

* * *

ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ: Νεκροί από ασθένειες λόγω πτώσης της θερμοκρασίας

ΝΤΑΚΑ

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την πτώση της θερμοκρασίας που εξακολουθεί να καταγράφεται στο Μπαγκλαντές, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων. Η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε για φέτος στην αναφερόμενη χώρα, ήταν στους 4,5 βαθμούς Κελσίου, νωρίς χθες το πρωί στην πόλη Τετούλια.

Πρόκειται για συνοριακή πόλη που βρίσκεται στα βόρεια του Μπαγκλαντές. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι πέθαναν από οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού και 33 από διάρροια που προκλήθηκε από οξεία γαστρεντερίτιδα, αλλά κι από άλλες ασθένειες σε ολόκληρο το Μπαγκλαντές από την 1η Νοεμβρίου μέχρι της 28η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών Υγείας της κυβέρνησης.