ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Πυρά και χειροβομβίδες σε οθωμανικό παλάτι

* Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα του PKK

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2015 0:07

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Επίθεση κατά αστυνομικών με πυροβολισμούς και χειροβομβίδες σημειώθηκε στην είσοδο του Ανακτόρου Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, παλάτι της οθωμανικής εποχής που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους τουρίστες, στο οποίο στεγάζονται επίσης τα γραφεία του πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο δραστών που έφεραν αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι συλληφθέντες ανήκουν σε «τρομοκρατική οργάνωση» χωρίς να διευκρινίζεται σε ποια, και προστίθεται ότι πιστεύεται πως είχαν εμπλακεί στην ένοπλη επίθεση της 8ης Αυγούστου κατά των γραφείων του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Στόχος των δραστών της επίθεσης ήταν αστυνομικοί που βρίσκονταν στην είσοδο του ανακτόρου.

Περιμετρικά του Ανακτόρου Ντολμά Μπαχτσέ έσπευσαν ασθενοφόρα και η αστυνομία απέκλεισε τους γύρω δρόμους, καθώς και την πλατεία Ταξίμ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σημειώθηκε επίσης μία έκρηξη, ωστόσο η είδηση δεν επιβεβαιώθηκε μέχρι στιγμής από ανεξάρτητη πηγή.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν στην Άγκυρα την ώρα των πυροβολισμών και δεν διέκοψε ομιλία του που μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η Τουρκία οδεύει τάχιστα προς νέα εκλογική αναμέτρηση, λέει ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την παράδοση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Λόγω της αποτυχίας σχηματισμού κυβέρνησης πρέπει να αναζητήσουμε τη λύση στη θέληση του λαού» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του προς αιρετούς αξιωματούχους στο προεδρικό μέγαρο, η οποία αναμεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

ΟΚΤΩ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΝΕΔΡΑ

Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στην πλέον πολύνεκρη επίθεση του PKK με στόχο τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών τον περασμένο μήνα.

Οι αντάρτες πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει σε αυτοκινητόδρομο τη στιγμή της διέλευσης των στρατιωτών σε αυτοκινητόδρομο της επαρχίας Σιίρτ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Η βόμβα, σε αγροτική περιοχή της περιφέρειας Περβαρί, εξερράγη τη στιγμή που περνούσε από το σημείο το όχημα του στρατού.

Πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν επίσης ότι αντάρτες του PKK έχουν σκοτώσει τέσσερις Τούρκους στρατιώτες σε συγκρούσεις στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ από την Τρίτη, καθώς η ένταση κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Εν τω μεταξύ, αστυνομικοί επίσης στο Ντιγιάρμπακιρ συνέλαβαν τέσσερις δημάρχους που είναι μέλη του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις τους με τις οποίες ζητούσαν μεγαλύτερη αυτονομία από την Άγκυρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass