"Εναντιωθείτε σε κάθε μορφή αντισημιτισμού και ρατσισμού"

ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ: ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2020 15:10

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προέτρεψε τους πολίτες «να διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη (του Άουσβιτς) και να εναντιώνονται σε κάθε μορφή αντισημιτισμού και ρατσισμού».

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι στη Γερμανία και στην Ευρώπη αισθάνονται ασφαλείς, σαν στο σπίτι τους», είπε χθες βράδυ πριν από την συναυλία στην Κρατική Όπερα του Βερολίνου για την 75η επέτειο από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου του Άουσβιτς.

«Εμείς φέρουμε την ευθύνη ώστε όλος ο κόσμος να αισθάνεται ασφάλεια στο έδαφός μας στη Γερμανία και στην Ευρώπη. Οφείλουμε να αγωνιστούμε με σθένος κατά της μισαλλοδοξίας, του μίσους, του ρατσισμού και του αντισημιτισμού», δήλωσε σε μια στιγμή που η Γερμανία όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι αντιμέτωπη με μια αναζωπύρωση του αντισημιτισμού κυρίως της άκρας δεξιάς. «Οφείλουμε ιδιαίτερα να ευαισθητοποιήσουμε τις νέες γενιές», τόνισε η Μέρκελ.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, ο οποίος παρέστη επίσης στην συναυλία, δήλωσε: Πρέπει να βρισκόμαστε στην πλευρά της αλήθειας, αλλιώς η μνήμη θα σβήσει. Η ιστορία του Ολοκαυτώματος δεν πρέπει να ξαναγραφεί και να γίνει κατάχρηση για τρέχοντες πολιτικούς σκοπούς. Έχουμε την υποχρέωση να ενημερώνουμε τον κόσμο για όσα συνέβησαν στο Άουσβιτς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass