ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

"Δεν θέλω να ζήσω σε τέτοια Ευρώπη"

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2015 22:22

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

«Αυτή δεν είναι η Ευρώπη, στην οποία θέλω να ζήσω, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης.

«Όταν μιλάμε για τη μετανάστευση πρέπει να ξέρουμε ότι αναφερόμαστε σε ανθρώπους όπως εμείς» επισημαίνει ο κ. Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι ορισμένοι δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν σε μία από τις πλουσιότερες και σταθερότερες περιοχές του κόσμου, δηλαδή την Ευρώπη. «Μιλάμε για ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στη Συρία, από το Ισλαμικό Κράτος, από την τρομοκρατία στη Λιβύη και από τη δικτατορία στην Ερυθραία» υπερθεματίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν. Παράλληλα, εκφράζει την ανησυχία του λόγω της απόρριψης αυτών των ανθρώπων, διαμηνύοντας ότι «η βία κατά των αιτούντων ασύλου δεν είναι… Ευρώπη».

«Με ανησυχεί όταν οι πολιτικοί της άκρας δεξιάς αλλά και της άκρας αριστεράς θρέφουν ένα λαϊκισμό, ο οποίος παράγει μόνο αγανάκτηση, αλλά καμία λύση» προσθέτει ο κ. Γιούνκερ. Η ρητορική μίσους και οι απερίσκεπτες δηλώσεις, προειδοποιεί, θέτουν σε κίνδυνο ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ευρώπης, δηλαδή την ελευθερία διακίνησης των ανθρώπων.

«Αυτό δεν είναι Ευρώπη» καταλήγει χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass