Η Τουρκία απελευθερώνει τις προσφυγικές ροές προς την Ε.Ε.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΣ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2020 15:05

ΑΓΚΥΡΑ

Αεροπορικές επιθέσεις του συριακού καθεστώτος, υποστηριζόμενου από ρωσικές δυνάμεις, είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες Τούρκοι να χάσουν τη ζωή τους στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Αξιωματικός στην Τουρκία ανακοίνωσε σύμφωνα με το CNN Turk πως οι τουρκικές δυνάμεις δέχτηκαν επίθεση από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του 22 Τούρκοι στρατιώτες. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για «βαριές απώλειες» στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλη Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία, Ραχμί Ντοάν, οι απώλειες προέκυψαν έπειτα από αεροπορικές επιθέσεις του συριακού καθεστώτος. To CNN Tukr κάνει λόγο για πολλούς τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε πόλη της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Υπό αυτό το πρίσμα, έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε αργά χθες το βράδυ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η ένταση ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις και τα στρατεύματα του καθεστώτος, που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, κλιμακώνεται.

Νωρίτερα, η Τουρκία έδωσε πληροφορίες για το μέτωπο στη Συρία, λέγοντας πως οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν εξουδετερώσει το τελευταίο διάστημα 1709 στρατιώτες του Άσαντ, αλλά και 55 τάνκ, 3 ελικόπτερα, 18 στρατιωτικά οχήματα και μια σειρά από άλλα οχήματα των ρωσικών και συριακών δυνάμεων στη Συρία.

ΡΟΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Στο μεταξύ την πρόθεση της Αγκυρας να μην σταματήσει τους Σύρους πρόσφυγες που θα επιδιώξουν να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή θαλάσσης, ανακοίνωσε στο Reuters Τούρκος αξιωματούχος, λίγη ώρα μετά τον βομβαρδισμό και των θάνατο αρκετών Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ της Συρίας.

Οι εκτοπισμένοι από τις εχθροπραξίες στην περιοχή φτάνουν περίπου το ένα εκατομμύριο.

Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, που επικαλείται το Reuters, δόθηκε εντολή σε αστυνομικούς, ακτοφυλακή και συνοριοφύλακες «να αποσυρθούν» από τις περιπολίες για την φύλαξη των προσφύγων.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolou, κατά τον χθεσινοβραδινό βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμεων – συμμάχων του Ασαντ - νότια της Ιντλίμπ, σκοτώθηκαν εννέα στρατιώτες ενώ τα διεθνή πρακτορεία κάνουν λόγο για περισσότερους.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε επείγουσα στρατιωτική σύσκεψη, η οποία διήρκεσε δύο ώρες στο τουρκικό προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass