ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Ο ΤΖΙΧΑΝΤΙ ΤΖΟΝ

"Θα συνεχίσω να κόβω κεφάλια απίστων"

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2015 22:25

ΛΟΝΔΙΝΟ

Βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει τον «Τζιχαντιστή Τζον», τον δήμιο της ISIS που είχε ζήσει στη Βρετανία και ήταν ο υπεύθυνος στα φρικτά βίντεο με τους αποκεφαλισμούς ομήρων, δημοσιεύει η Daily Mail.

Στο βίντεο, ένας άνδρας με ακάλυπτο το πρόσωπό του (σε αντίθεση με τα προγενέστερα βίντεο) δηλώνει ο Μοχάμεντ Εμουάζι και λέει ότι «θα συνεχίσει να κόβει κεφάλια απίστων» και ότι «θα επιστρέψει στη Βρετανία».

Η γνησιότητα του βίντεο είναι ανεπιβεβαίωτη. Η ίδια η Daily Mail περιορίζεται στο ότι εμπειρογνώμονας που επικαλείται «διαπιστώνει ομοιότητες που δίνουν έδαφος στην εκτίμηση πως είναι το ίδιο πρόσωπο».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα πλάνα που πήρε στην κατοχή της, διάρκειας οκτώ δευτερολέπτων, προέρχονται από μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο ενός λεπτού και 17 δευτερολέπτων. Τα πλάνα δεν έχουν ήχο, αλλά οι ρεπόρτερ της εφημερίδας αναφέρουν πως άκουσαν ηχητικά αποσπάσματα από ξεχωριστά σημεία του ίδιου βίντεο. Το βίντεο φαίνεται να γυρίστηκε με κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, γυρίστηκε στην περιοχή του Ντέιρ Αλ Ζορ στη Συρία πριν από δύο μήνες και έπεσε στην κατοχή στελεχών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» (αντικαθεστωτικών που δεν έχουν σχέση με την ISIS) στη Σόφια της Βουλγαρίας και από εκεί έφτασε στην Daily Mail.

Στο ξεχωριστό ηχητικό απόσπασμα, ο άνδρας στο βίντεο δηλώνει ο Μοχάμεντ Εμουάζι. «Θα συνεχίσω να κόβω κεφάλια» λέει, λέγοντας σε άλλο σημείο πως «θα επιστρέψω σύντομα στη Βρετανία με τον χαλίφη», δηλαδή τον αρχηγό της ISIS. «Θα σκοτώσουμε τους άπιστους» λέει επίσης ο άνδρας στο βίντεο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass