Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ FACEBOOK ΕΧΑΣΕ 3,35 ΔΙΣ. ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ AMAZON 1,6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Οι μεγιστάνες που κάηκαν από τον ασιατικό πυρετό

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2015 0:28

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Με την παγκόσμια ανησυχία να είναι έκδηλη, λόγω της κατάρρευσης των ασιατικών αγορών, αλλά και την μεγάλη πτώση στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, τα βλέμματα όλων πέφτουν στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, που μέσα σε λίγα 24ωρα έχασαν τεράστια ποσά από τις αμύθητες περιουσίες τους –πράγμα που σημαίνει πως τα χρήματα που έχασαν δεν θα τους λείψουν κιόλας, αλλά όπως και να το κάνουμε... είναι μια χασούρα.

Ανάμεσα σε εκείνους που είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες από την Παρασκευή μέχρι χθες είναι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook, ο Τζεφ Μπέζος, διευθύνων σύμβουλος της Amazon και ο Γουόρεν Μπάφετ, διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway.

Λιγότερη χασούρα είχαν ο Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν της Google, ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ο Μεξικανός μεγιστάνας των ΜΜΕ Κάρλος Σλιμ αλλά και ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας ρούχων Zara, Ισπανός Αμάνσιο Ορτέγκα.

Αναλυτικά:

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook: ζημιά 1,65 δισ. ευρώ (έχασε άλλα 1.7 δισ. την Πέμπτη, άρα συνολικά 3.35 δις.), από μια προσωπική περιουσία τα τάξεως των 33 δισ. ευρώ.

Ο Τζεφ Μπέζος, διευθύνων σύμβουλος της Amazon είχε ζημιά 1,6 δισ. ευρώ, από μια περιουσία 38.5 δισ. ευρώ.

Ο Γουόρεν Μπάφετ έχασε 1,4 δισ. ευρώ (και 3,2 δισεκατομμύρια για όλη την περασμένη εβδομάδα), αλλά με μια προσωπική περιουσία που ανέρχεται στα 48 δισ. ευρώ… σιγά μην κλάψει, σιγά μην φοβηθεί.

Οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, είχαν έκαστος ζημιά 1,4 δισ. ευρώ. Ωστόσο, διαθέτουν ο καθένας τους μια προσωπική περιουσία της τάξεως των 30 δισ. ευρώ.

Ο Κάρλος Σλιμ, μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών παρουσίασε ζημιά 1,3 δισ. ευρώ (διαθέτει περιουσία 51,1 δισ. ευρώ), ενώ ο Αμάνσιο Ορτέγκα, ιδιοκτήτης των καταστημάτων Zara έχασε 1,2 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα ελάχιστο μέρος μιας περιουσίας 60,1 δισ. ευρώ.

O Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft είχε χασούρα 1,2 δισ. ευρώ (αυτός κι αν δεν πρόβλημα, όταν διαθέτει περιουσία 71,7 δισ. ευρώ).

«Μια εβδομάδα σαν κι αυτή αφήνει μια κακή αίσθηση, όμως αν κάνει κάποιος ένα βήμα πίσω και κοιτάξει τη γενικότερη εικόνα, αυτή δεν είναι μια καταστροφή με κανέναν τρόπο. Γι' αυτούς τους ανθρώπους, [η χασούρα αυτή] είναι απλά ένα μερικό ποσοστό» τόνισε με νόημα ο Τζον Κόλινς, επικεφαλής του συμβουλευτικού τομέα της εταιρείας επενδύσεων και διαχείρισης περιουσίας Aspiriant.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass