Covid-19: Αύριο, η έκτακτη Ολομέλεια για την έγκριση μέτρων

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2020 20:46

Την έκτακτη σύγκληση συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες αποφάσισαν για την 26η Μαρτίου ο πρόεδρος του ΕΚ και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων, προκειμένου να υιοθετήσουν μέτρα λόγω των συνεπειών της πανδημίας του COVID-19.

Στην εν λόγω σύνοδο θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν οι πρώτες τρεις νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Στην ημερήσια διάταξη αναμένεται να βρεθούν:

- Η Πρωτοβουλία Επενδύσεων για την Αντιμετώπιση του Κορονοϊού, η οποία θα διαθέσει 37 δισ. ευρώ από τα ταμεία συνοχής στα κράτη μέλη ως απάντηση στις επιπτώσεις της κρίσης.

- Η νομοθετική πρόταση για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στον τομέα της δημόσια υγείας.

- Η πρόταση της Επιτροπής για να εξαλειφθούν οι αποκαλούμενες «πτήσεις-φαντάσματα», ένα φαινόμενο που αποτελεί αποτέλεσμα της εξάπλωσης του COVID-19.

Είναι κρίσιμης σημασίας η υιοθέτηση αυτών των τριών νομοθετικών προτάσεων το ταχύτερο δυνατό, ώστε να παρασχεθεί έμπρακτη βοήθεια στους πολίτες της ΕΕ και στα κράτη μέλη εν μέσω μιας κατάστασης χωρίς προηγούμενο, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΕΚ.

Το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ειδικά γι’ αυτή τη σύνοδο της Ολομέλειας θα διασφαλίσει ότι οι ψηφοφορίες θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν τόσο αυτοπροσώπως όσο και εξ αποστάσεως.

Η σύνοδος αυτή θα πραγματοποιηθεί αντί της συνόδου που ήταν προγραμματισμένη για τις 1-2 Απριλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass