ΤΑΙΒΑΝ «Τρύπησε» πίνακα των 1,3 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2015 8:06

 

ΤΑΙΠΕΙ

Ο πίνακας Άνθη, τον οποίο είχε φιλοτεχνήσει ο ιταλός Πάολο Πορπόρα και η αξία του εκτιμάται στα 1,3 εκατ. ευρώ, είχε ταξιδέψει, 350 χρόνια μετά τη δημιουργία του, στην Ταϊβάν για να συνοδεύσει έκθεση για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι. Ο πίνακας όμως είχε την ατυχία να συναντήσει έναν κάπως άγαρμπο 12χρονο -για την ακρίβεια, να... πέσει πάνω στη γροθιά του 12χρονου.

Κάμερες από τον χώρο της έκθεσης «Το Πρόσωπο του Λεονάρντο» στην Ταϊπέι απαθανάτισαν το ατυχές περιστατικό. Το αγόρι, 12χρονος όπως ανακοινώθηκε στη συνέχεια, έχει στραμμένη την προσοχή του στην ξενάγηση, κρατώντας στο χέρι του ένα αναψυκτικό.

Βρίσκεται δίπλα στον πίνακα του Πορπόρα, στον οποίο δεν δίνει καμία σημασία. Όταν κάνει ένα βήμα όμως, σκοντάφτει στην (ίσως λίγο πρόχειρη, όπως φαίνεται) κατασκευή που υποτίθεται ότι προφυλάσσει τον πίνακα και, προσπαθώντας να κρατηθεί, χτυπά τον πίνακα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της έκθεσης, όπως μεταδίδει ο Guardian, από το «αθώο» περιστατικό (όπως φαίνεται στις κάμερες) στον πίνακα άνοιξε τρύπα. Ο πίνακας είναι πάντως ασφαλισμένος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass