ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ

Πέθανε η «σκονισμένη κυρία»

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2015 0:20

 

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές της τραγωδίας της 11ης Σεπτεμβρίου, η Μάρσι Μπόντερ, η οποία έμεινε γνωστή ως η «σκονισμένη κυρία» των Δίδυμων Πύργων, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 42 ετών. Η Μάρσι Μπόρντερ ήταν μόλις 28 χρόνων, όταν έγινε η τρομοκρατική επίθεση και εργαζόταν στην «Bank of America» μόλις ένα μήνα. «Καθάριζα το γραφείο μου και ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω την ημέρα μου. Τότε χτύπησε το αεροπλάνο και το κτίριο άρχισε να τρέμει και να ταλαντεύεται. Έχασα κάθε έλεγχο κι άρχισα να τρέχω» είχε πει η ίδια το 2011 στην Daily Mail. Σωτήρας της υπήρξε ένας άντρας, ο οποίος άρπαξε το χέρι της και την οδήγησε στην ασφάλεια. «Με τράβηξε προς ένα κτίριο στο οποίο θα ήμουν ασφαλής. Τότε ήταν που τραβήχτηκε η φωτογραφία». Η φωτογραφία του φωτογράφου Σταν Χόντα που απεικονίζει την Μπόρντερς καλυμμένη από σκόνη και τέφρα, την έκανε γνωστή ως τη «σκονισμένη κυρία» των Δίδυμων Πύργων αναδεικνύοντάς την ως μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές της τραγωδίας. Μάλιστα συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις 25 πιο ισχυρές εικόνες του περιοδικού Time, εμπνέοντας και τη δημιουργία του τραγουδιού «Η μπαλάντα της Μάρσι Μπόρντερς».

Εκτός από τη φήμη όμως, η τραγωδία άλλαξε τη ζωή της Μάρσι Μπόρντερς, η οποία τότε ήταν ήδη μητέρα δύο παιδιών. Όπως επισημαίνει ο ξάδελφος της, αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση ξεκίνησαν τα προβλήματα υγείας της: απομονώθηκε και σπάνια έβγαινε από το διαμέρισμά της, σταμάτησε να εργάζεται, έτρεμε τα αεροπλάνα και απέκτησε φοβίες. Τότε ήταν που άρχισε να πίνει, να παίρνει ναρκωτικά και να παραιτείται από τη ζωή. Τελικά δεν ήταν σε θέση να πληρώσει καν τους λογαριασμούς της, ή να φροντίζει τα παιδιά της με αποτέλεσμα να χάσει την επιμέλεια των παιδιών της. Το 2011, μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης και συνήλθε και στη συνέχεια, κατάφερε να ανακτήσει την επιμέλεια των παιδιών της. Διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο, τον Αύγουστο του 2014 και είχε υποβληθεί σε θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας. Τον Νοέμβριο του 2014 δήλωσε ότι πίστευε ότι ο καρκίνος προκλήθηκε από τη σκόνη που εισέπνευσε μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Τελικά χθες Δευτέρα έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 42 χρόνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass