Tο 1o βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου stealth

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2020 10:03

ΜΟΣΧΑ
Η Ρωσία άρχισε την κατασκευή του πρώτου στρατηγικού stealth βομβαρδιστικού, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δυο πηγές του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος.


Σύμφωνα με μια από τις πηγές, την κατασκευή στοιχείων του αεροσκάφους θα αναλάβει ένα από τα εργοστάσια κατασκευής αεροσκαφών του ομίλου UAC (The United Aircraft Corporation), ενώ η μελέτη με όλα τα συνοδευτικά σχέδια έχει εκπονηθεί και έχει ήδη ξεκινήσει η τροφοδοσία με υλικά. Η δεύτερη πηγή ανέφερε ότι στην παρούσα φάση έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται η άτρακτος του αεροσκάφους, ενώ η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2021. Το νέο αεροσκάφος θα μπορεί να μεταφέρει μια σειρά από πυραύλους και βόμβες προηγμένης τεχνολογίας, όπως και υπερηχητικά όπλα, ενώ θα διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα επικοινωνίας.
Το αεροσκάφος που είναι γνωστό με την ονομασία PAK DA, είναι ανάλογο με τον αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό stealth B-2 το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 1997 . Η Κίνα αναπτύσσει επίσης το δικό της stealth βομβαρδιστικό που είναι γνωστό ως Xian H-20.
Η Ρωσία έχει ήδη αναπτύξει το δικό της stealth μαχητικό που είναι γνωστό ως Sukhoi-57, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass