Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2020 13:00

Ραντεβού μόνο  με… απόδειξη!
Σάλο έχει προκαλέσει στη Δανία η απόφαση της κυβέρνησης να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα στα σύνορά της με άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης και τη Γερμανία, επιτρέποντας σε ζευγάρια που τα χώρισε το lockdown να ξανασυναντηθούν - υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορέσουν να αποδείξουν ότι έχουν ερωτική σχέση εδώ και έξι τουλάχιστον μήνες!

Η αστυνομία της Δανίας θέλει αποδεικτικά στοιχεία: μηνύματα, προσωπικές φωτογραφίες ή προσωπικές πληροφορίες για τους αγαπημένους τους. «Μπορούν να έχουν μαζί τους μία φωτογραφία ή μία ερωτική επιστολή... Κατανοώ ότι αυτά είναι πολύ προσωπικά πράγματα, αλλά η τελική απόφαση για να δοθεί άδεια εισόδου σε ένα άτομο ανήκει στον αστυνομικό», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Δανίας στο δίκτυο DR. Αν και είναι μια καλή είδηση για τα χωρισμένα από σύνορα ζευγάρια, αναδεικνύει τα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει ο νομοθέτης και οι αρχές των χωρών που θα ανοίγουν σταδιακά τα σύνορά τους. Δανοί βουλευτές εξέφρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη δυσαρέσκειά τους για τους νέους κανόνες, λέγοντας ότι αποτελούν παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιωτικότητα. «Δεν έχω ακούσει ποτέ για χώρα όπου για την είσοδο απαιτείται να δείξεις προσωπικές επιστολές ή φωτογραφίες. Τελικά επιτρέψαμε στα ζευγάρια να συναντηθούν, αλλά δεν καταργήσαμε το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα», δήλωσε ο Κριστιάν Χέγκααρντ, βουλευτής του Σοσιαλιστικού-Φιλελεύθερου Κόμματος στο Twitter.

Φετίχ….
Έναν περίεργο τρόπο για να βγάλει χρήματα βρήκε μια φοιτήτρια Ιατρικής στις ΗΠΑ, η οποία κυνηγώντας το όνειρό της για σπουδές βρέθηκε χρεωμένη σε φοιτητικά δάνεια. Μαθαίνοντας από μια σειρά για φετιχιστές για το βίτσιο των Αμερικανών με τα γυναικεία πόδια, αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί και να δει πόσα λεφτά μπορεί να βγάλει από αυτά. Έτσι φρόντισε να δημιουργήσει ένα προφίλ στο Instragram με ψευδώνυμο και ανέβασε μια αγγελία.
Οι πρώτες πελάτες έκαναν την εμφάνισή τους σε χρόνο ρεκόρ. Σήμερα έχει φτάσει σε σημείο να βγάζει 6.000 δολάρια πουλώντας φωτογραφίες στο διαδίκτυο, μόνο των ποδιών της, και χωρίς να συναντάει τους ενδιαφερόμενους. Έτσι σκοπεύει να τελειώσει τις σπουδές και να αποκτήσει το δικό της σπίτι, αν συνεχίσει η ζήτηση να ανεβαίνει.

Bγήκε… τσάρκα
Δεν πίστευαν στα μάτια τους, όσοι βρέθηκαν στην Αβενίτα Μπουρίτι, στο νότια τμήμα της πρωτεύουσας της Αμαζονίας, το περασμένο Σάββατο. Ο λόγος ήταν ένα τεράστιο φίδι με το οποίο βρέθηκαν αντιμέτωποι. Το τεράστιο ερπετό προσπαθούσε να διασχίσει τη λεωφόρο, έχοντας αφήσει προηγουμένως ένα κοντινό ρυάκι, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ. Και μόνο στην όψη του, το ανακόντα των 5 μέτρων δεν έδειξε καθόλου επιθετική συμπεριφορά. Μάλιστα, αφού διέσχισε τον δρόμο εξαφανίστηκε, σκορπώντας πιθανώς τον τρόμο και σε άλλες περιοχές της πόλης…

Εκανε μάσκα το εσώρουχό της
Ο κορονοϊός, μας έχει στερήσει πολλά: αγαπημένους ανθρώπους, ελευθερίες, συναναστροφές…. Δεν κατάφερε όμως να στερήσει την ευρηματικότητα, που ενίοτε είναι και προκλητική. Έτσι γυναίκα στην Ουκρανία, προέβη σε έναν απίστευτο αυτοσχεδιασμό, προκειμένου να καταφέρει να εξυπηρετηθεί σε ταχυδρομείο. Η γυναίκα είχε πάει στην υπηρεσία αυτή χωρίς μάσκα, κάτι που ερχόταν σε αντίθεση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια των πολιτών. Προκειμένου να την εξυπηρετήσουν οι υπάλληλοι δε δίστασε: Μπροστά σε όλους κατέβασε το παντελόνι της, έβγαλε το εσώρουχό της και το… μετέτρεψε σε μάσκα. Περιστατικό που καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας του ταχυδρομείου.

«Οι σιωπηλοί»
Βρίσκονται σε ένα χωράφι στη Φινλανδία. Τους ανακάλυψαν κατά λάθος κατά την περιήγηση στους χάρτες της Google και έγιναν viral. Είναι «οι σιωπηλοί» ή αλλιώς «The silent people» και πρόκειται για ένα installation, με εκατοντάδες σκιάχτρα, που προκαλεί ανατριχίλα. Οι «Silent People» μοιάζουν με στρατό. Όλοι κοιτούν προς την ίδια κατεύθυνση και μόνο αν κοιτάξει κάποιος από πολύ κοντά συνειδητοποιεί πως δεν είναι άνθρωποι αλλά ξύλινες κούκλες που φορούν ρούχα. Το ότι είναι σκιάχτρα δεν σημαίνει ότι δεν προκαλούν ένα περίεργο συναίσθημα, κοντά στον φόβο, σύμφωνα με όσους τα έχουν δει από κοντά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass