ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Μπλόκο σε μετανάστες στο σιδηρόδρομο

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2015 8:05

 

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Χάος επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης όπου έχουν συγκεντρωθεί πάρα πολλοί μετανάστες, ύστερα από την αιφνίδια απόφαση των ουγγρικών αρχών να “παγώσουν” οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις τρένων.

Μετά από διακοπή μιας ώρας, ο σταθμός ξεκίνησε εκ νέου τη λειτουργία του, όμως πλέον, δεν επιτρέπεται η είσοδος για πρόσφυγες και μετανάστες, όπως μεταδίδει το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων " ΜΤΙ".

Τις τελευταίες ώρες, εκατοντάδες οργισμένοι μετανάστες και πρόσφυγες διαδηλώνουν έξω από τον ανατολικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βουδαπέστης ζητώντας να ανοίξει τις πύλες του και να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν στη Γερμανία.

Ανεμίζοντας τα εισιτήριά τους, γιουχάροντας, σφυρίζοντας και φωνάζοντας "Γερμανία, Γερμανία" και "Μέρκελ, θέλουμε να φύγουμε",  οι πρόσφυγες εκφράζουν την οργή τους με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν σχηματίσει κλοιό μπροστά από την είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού.

Η ένταση κλιμακώθηκε καθώς, ένα 24ωρο νωρίτερα, οι αρχές της Ουγγαρίας επέτρεψαν την αναχώρηση προσφύγων χωρίς ελέγχους με προορισμό την Αυστρία και την Γερμανία. 

Ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης, Ζόλταν Κόβατς, όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο έκλεισε ο σταθμός της Βουδαπέστης, απάντησε στο πρακτορείο Reuters ότι οι ουγγρικές αρχές προσπαθούν να εφαρμόσουν την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με την οποία, οποιοσδήποτε θέλει να μετακινηθεί εντός της Ευρώπης πρέπει να είναι εφοδιασμένος με διαβατήριο που βρίσκεται σε ισχύ και να διαθέτει βίζα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass