ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Εγκρίθηκε η χρήση εμβολίου για τον στρατό της Κίνας

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2020 12:35

ΠΕΚΙΝΟ
Τα εργαστήρια όλου του κόσμου ανταγωνίζονται για να βρουν ένα φάρμακο κατά του νέου κορονοϊού, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019 στην Κίνα και έχει αποβεί θανατηφόρος για περισσότερους από 500.000 ανθρώπους σε παγκόσμια

κλίμακα. Τα μισά σχεδόν από τα 17 εμβόλια που είναι στη φάση των κλινικών δοκιμών (δηλαδή δοκιμάζονται σε ανθρώπους) αναπτύχθηκαν από κινεζικά εργαστήρια και ινστιτούτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Ανάμεσα σε αυτά, η κινεζική εταιρεία CanSinoBIO συνεργάζεται με τη Στρατιωτική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών για την παρασκευή ενός από τα πιο εξελιγμένα σήμερα εμβόλια κατά της Covid-19.
ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
«Τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών έδειξαν ένα καλό προφίλ ασφάλειας και υψηλά επίπεδα ανοσολογικής κυτταρικής και χημικής απάντησης», επισημαίνει με ικανοποίηση η εταιρεία σε ανακοίνωση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπου είναι εισηγμένη. Αναφέρει ότι η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή, το θεσμικό όργανο στο οποίο υπάγεται ο κινεζικός στρατός, έδωσε το πράσινο φως στις 25 Ιουνίου για χρήση του εμβολίου στους στρατιώτες.
Δεν είναι σαφές επί του παρόντος αν η άδεια αυτή συνιστά μια εκστρατεία εμβολιασμού στις τάξεις του στρατού, που αριθμεί σχεδόν δύο εκατομμύρια μέλη. Το Υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου για σχολιασμό. Η CanSinoBIO υπογράμμισε επίσης στην ανακοίνωσή της ότι ακόμη δεν μπορεί να εγγυηθεί αν το εμβόλιό της θα διατεθεί στην αγορά για το ευρύ κοινό.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΠΟΥ, εκτός από τα 17 εμβόλια κατά του Covid-19 που δοκιμάζονται στον άνθρωπο, 132 άλλα είναι στη φάση της προκλινικής αξιολόγησης. Κανένα εμβόλιο δεν έχει λάβει άδεια για τη διάθεσή του στην αγορά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass