ΕΡΝΤΟΓΑΝ:

Επίθεση στην κυριαρχία μας οι παρεμβάσεις για την Αγία Σοφία

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2020 12:49

ΑΓΚΥΡΑ
Οι κατηγορίες εναντίον της Άγκυρας για την Αγία Σοφία στοχοποιούν άμεσα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι η Τουρκία θα προστατεύει πάντα τα δικαιώματα των

Μουσουλμάνων, που αποτελούν πλειοψηφία στη χώρα, καθώς και τα μέλη όλων των άλλων θρησκειών, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. «Το να διατυπώνονται κατηγορίες εναντίον της χώρας μας σχετικά με την Αγία Σοφία ισοδυναμεί με άμεση επίθεση στην κυριαρχία μας» σημείωσε κατά το Γαλλικό Πρακτορείο. Την Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είχε καλέσει την Άγκυρα να μην αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας, η οποία είναι σήμερα μουσείο. Απαντώντας, πάντως, η Αγκυρα εξέφρασε την έκπληξή της για τη δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ,  τονίζοντας πως η Αγία Σοφία είναι ιδιοκτησία της Τουρκίας όπως όλα τα πολιτιστικά περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στη χώρα, και κάνοντας λόγο για εσωτερικό ζήτημα, στο πλαίσιο των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ εκείνων που είχαν τοποθετηθεί τις τελευταίες ημέρες για το ζήτημα ήταν και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, τονίζοντας ότι μία απόφαση μετατροπής του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας «θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανούς σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισλάμ». Την Πέμπτη, έπειτα από μια σύντομη συνεδρίαση 17 λεπτών, το Συμβούλιο της Επικρατείας της γειτονικής χώρας ανακοίνωσε ότι μια απόφαση για εκ νέου αλλαγή του καθεστώτος του κτιρίου «αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργικού συμβουλίου και της προεδρίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass