ΤΟΥΡΚΙΑ: Προεκλογικοί βομβαρδισμοί Κούρδων

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2015 8:01

 

ΑΓΚΥΡΑ

O επικεφαλής του κουρδικού κόμματος της Τουρκίας Σελαχατίν Ντεμιρτάς έκρινε ότι οι εχθροπραξίες που μαίνονται μεταξύ των

τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων μαχητών στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας καθιστούν «αδύνατη» την οργάνωση και διεξαγωγή

των βουλευτικών εκλογών που έχουν προγραμματισθεί για την 1η Νοεμβρίου.

«Οι προϋποθέσεις δεν πληρούνται στο ανατολικό τμήμα προκειμένου να οργανώσουμε εκεί τις εκλογές (…) εάν η βία συνεχιστεί, οι εκλογές δε μπορούν να διεξαχθούν» επισήμανε όπως έγραψε στον ιστότοπό της η Hurriyet.

«Οι σύντροφοί μας που επιστρέφουν από την περιοχή δεν λένε τίποτα το καλό» προσέθεσε ο πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) αναφερόμενος στις αποστολές που οργάνωσε πρόσφατα το κόμμα του στην περιοχή όπου ομάδες στελεχών του επισκέφθηκαν το νοτιοανατολικό τμήμα για να καταγράψουν τις συνθήκες.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία αφότου ένας Τούρκος στρατιώτης έχασε την ζωή του στην περιοχή, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, ενώ τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι 20 αντάρτες σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές.

Οι μαχητές του PKK άνοιξαν πυρ με πυροβόλα όπλα εναντίον στρατιωτών που περιπολούσαν σε ένα δρόμο στη συνοικία Σεμντινλί στην επαρχία Χάκαρι κοντά στα σύνορα με το Ιράν και το Ιράκ, γνωστοποίησε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στον ιστότοπό του. Ακολούθησαν συμπλοκές όπου σκοτώθηκαν ένας στρατιώτης και άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Δύο μαχητικά F-16 βομβάρδισαν κατόπιν θέσεις του PKK στην περιοχή, ενώ επιθετικά ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επιπλέον στρατεύματα εστάλησαν ως ενισχύσεις.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι 20 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν στις επιδρομές.

Τουλάχιστον 70 στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές Ιουλίου όταν το PKK ξεκίνησε τις επιθέσεις του. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή περισσότεροι από 900 μαχητές του PKK έχουν σκοτωθεί στη νοτιοανατολική

Τουρκία και το Ιράκ από την 22α Ιουλίου.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) κατήγγειλε σήμερα περιστατικά κακομεταχείρισης και κακοποίησης κρατουμένων από την τουρκική αστυνομία κατά τη διάρκεια των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

«Είναι βαθύτατα ανησυχητικό το γεγονός ότι η αστυνομία στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας μοιάζει να επιδίδεται σε βάναυσες τακτικές» τόνισε ο αναπληρωτής διευθυντής της HRW για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Μπέντζαμιν Γουόρντ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass