ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Καραντίνα σε 9 πολυκατοικίες

Αυξάνονται τα κρούσματα και στο Τόκιο

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2020 12:02

ΣΙΔΝΕΪ
Η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Βικτόρια,

κατέγραψε χθες το μεγαλύτερο άλμα στον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού από τα τέλη Μαρτίου, αναγκάζοντας τις αρχές να επεκτείνουν τις εντολές για παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους σε δύο ακόμα προάστια και να θέσουν σε lockdown εννέα συγκροτήματα κατοικιών. Η πολιτεία κατέγραψε χθες 108 νέα κρούσματα, συγκριτικά με 66 προχθές και πάνω από 70 για κάθε μία από τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα οι αρχές να επιβάλουν εκ νέου lockdown σε πάνω από 30 προάστια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Αυτά τα νούμερα είναι πραγματική ανησυχία για όλους μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους σε συνέντευξη Τύπου. Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, ανακοίνωσε χθες έξι νέα κρούσματα, πέντε εκ των οποίων αφορούσαν ταξιδιώτες που ήρθαν από το εξωτερικό.
ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
Εν τω μεταξύ ο  κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, κάλεσε χθες τους κατοίκους της ιαπωνικής πρωτεύουσας να παραμείνουν στην πόλη καθώς τα νέα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν  τα 100 για τρίτη συναπτή ημέρα, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο NHK.
Το Τόκιο επιβεβαίωσε 131 νέα κρούσματα του κορονοϊού χθες . Ο αριθμός των περιστατικών Covid-19 στο Τόκιο έχει αυξηθεί σε υψηλό διμήνου, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού σε περιοχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας με νυχτερινή ζωή. Προχθές, το Τόκιο ανακοίνωσε 124 νέα κρούσματα, συγκριτικά με 107 μία ημέρα νωρίτερα. Τα ποσοστά μόλυνσης παραμένουν πολύ χαμηλότερα σε σχέση με πολλές άλλες χώρες, αλλά ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων και η πιθανότητα νέων περιορισμών κρατούν σε επαγρύπνηση τις αρχές και τις επιχειρήσεις.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass